Kiiver
Moderaatorid: Sparco, Jaanus, cuke
Ei hakanud uut teemat tegema. Mul järgmine probleem. Muretsesin endale kiivri. Täitsa ralli ja puha...aga ma ei suuda kusagilt mingit tähist leida, mis annaks aimu homologeeringust või sobivusest E rühmaga. Oskab mind äkki keegi aidata või teab, kellelt saaks konkreetse ja vettpidava vastuse, et jah sobib või ei sobi?
Arks
Edit: Juba sain vastuse. Homol. "birka " on maha võetud, seega ei saa sõita.
Arks
Edit: Juba sain vastuse. Homol. "birka " on maha võetud, seega ei saa sõita.
-
- Rallifoorum 24/7
- Reactions: 0
Kas keegi oskab või viitsib seletada, millised peavad olema kiivri nõuded et saaks osaleda jääraja võistlustel, rahvarallidel, igamehe sprintidel jne, ehk siis lihtsurelikele kättesaadavatel autospordi võistlustel oma tänavasõidu autoga ? Või oskab keegi juhatada kusagile lehele kus vastavad kiivrite nõuded vastavatele võistlustele kirjas on ?
Loomulikult püüan võimalikult odavat, kuid jah samas nõuetele vastavat.
Rahvaralli ja rahvasprindi tehnilised tingimused 2007: http://www.motorsport.ee/?id=7tehnik kirjutas:Kas keegi oskab või viitsib seletada, millised peavad olema kiivri nõuded et saaks osaleda jääraja võistlustel, rahvarallidel, igamehe sprintidel jne, ehk siis lihtsurelikele kättesaadavatel autospordi võistlustel oma tänavasõidu autoga ? Või oskab keegi juhatada kusagile lehele kus vastavad kiivrite nõuded vastavatele võistlustele kirjas on ?
3.8 Võistlustel peavad sõitjad kandma kinnirihmatud ja vigastusteta auto- või motokiivrit (v.a. Rahvaralli VM ettenähtud juhtudel, kus ei ole kiivri kandmine kohustuslik). Kiivrid tuleb esitada nõuetele vastavuse kontrollimiseks tehnilisele komisjonile enne võistluse algust. Alates 01.07.2003 peab olema kiivril e-tähistus, DOT-markeering või FIA homologatsioon (võib olla aegunud). Kiiver peab olema puhas, pragudeta ja rebenditeta, ning ei tohi olla ülevärvitud.
3.16 Lubatud on kasutada ka kiivreid, mis vastavad ühele järgnevatest standarditest:
-Snell Foundation 1995-SA, 2000-SA ja 2005-SA
-SFI Foundation, SFI spec 31.1A ; 31.1 ; 31.2A; 31.2
-British Standard Institution BS-6658-85 type A/FR, type A
Ma väga tänan osavõtlikkuse ja hea vastuse eest !Karmen kirjutas:...
Alates 01.07.2003 peab olema kiivril e-tähistus, DOT-markeering või FIA homologatsioon (võib olla aegunud). Kiiver peab olema puhas, pragudeta ja rebenditeta, ning ei tohi olla ülevärvitud.
3.16 Lubatud on kasutada ka kiivreid, mis vastavad ühele järgnevatest standarditest:
-Snell Foundation 1995-SA, 2000-SA ja 2005-SA
-SFI Foundation, SFI spec 31.1A ; 31.1 ; 31.2A; 31.2
-British Standard Institution BS-6658-85 type A/FR, type A
Kuid tahaks veel teada seda kas kiivrite peal või sees on need tähised kusagil olemas ? Et kui ma poodi lähen siis tean vaadata ?
Väga detailne ja täpne vastus ! Kui ma nüüd sellele poest kiivrilt ka kinnituse leian ja hiljem stardis, siis pole ma siia foorumisse mitte asjata registreerunud - siis olen järelikult õiges kohas ja suhtlen õigete inimestega !Inka kirjutas:Meil on ühel rihma küljes, teisel kiivri seespool kõrvaosa pehme katte all.tehnik kirjutas:Kuid kus võiks see asuda auto kiivritel ?

Tänan !