Mis seob Sind ralliga?
-
- Diagnoos: rallisõltlane
- Reactions: 0
Minu rallipisik on tulnud isa poolt, kes on ka rallit sõitnud ja sai poisikesena kaasas käidud ja hiljem ka mehhaanikuna aidatud rallidel, ise ka jää ja lumerajavõistlustest osa võetud ja noorterallisid kaasa sõidetud, aga kahjuks nõuab see ala natuke liiga palju finantsi, mistõttu tuli kõrvale tõmmata. Aga nüüd saan oma närvikõdi kätte väikevennale mehhaanikuna ringrajal kaasa elades.
-
- III järgu kommentaator
No kuna ma ennast siin registreerisin, põhjus - AO-s on vaikus, siis püüan ka mõne sõna sekka öelda. Tegelikult olen ma ainult pealtvaataja olnud ja üsna pikka aega juba. Vene ajal sai ikka kõik rallid ja rallikrossid läbi käidud, kuskil keldris on vist veel hunnik plakateid alles. Minek oli siis ikka tõsine, õhtul minema, öösel sõitsime mõned katsed läbi ja jäime huvitavasse kohta pidama, hommikul pandi ju rada kinni. Selle aja jooksul on ikka üsna palju nähtud ja õigel ajal õiges kohas oldud. Mõnikord sai ka Kalju Märtinil külas käidud, ainuke väike tutvus rallisõitjatega. Siis olin alles üsna poisike, aga vanemad autojuhid tundsid Kaljut hästi ja kuna meil kõigil oli ühine rallihuvi olin mina ka seal pundis! Viimasel ajal on huvi piirdunud rohkem interneti ja televisiooniga, kuigi E.O.S - il olen seni käinud, kunagine kodukant ikkagi, Tallinna ralli läheb ka lähedalt mööda, paar katset ikka vaatan ära. No ja viimased aastad on ka üks väike kohustus - Valge Daami julgestus. See nagu rohkem vastik töö (on ju "igasuguseid" seal liikumas, enamus siiski arusaajad), kuigi midagi ikka näeb ka. Aitab vist küll selleks korraks, vaja veel tööd ka teha!
Ei julge ennast täiesti rallifänniks nimetadagi. Alles 2002. aasta algusest jälgin rallit tõsisemalt, peamiselt interneti vahendusel. Kohal olen seni käinud ainult ühel rallil: EOS 2002. Sügavamalt uurin WRC rallisid, Eesti kohalikke rohkem nii poole kõrvaga. 90-ndatel (kui olin alles poisike, nüüdki alles 18) teadsin ainult, et on olemas sellised mehed nagu McRae, Sainz, Auriol, Mäkinen, Kankunen ja veel mõned ning Eesti sõitjatestki mäletan vaid vaid Raidamit ja hilisemast ajast muidugi Märtinit. Vott:)
Kiirem, kui kunagi varem
-
Olen rallit teadlikult jälginud nüüd juba kuskil 13 aastat. Eesti rallisid käinud vaatamas juba 80-ndate keskel, kui isa sõitis. Siis olid peamiselt öö rallid ning ema võttis meid lapsi kaasa, et isale öösel raja kõrvale kaasa elama minna kuigi pahatihti sai seal magama jäädud. No ei jaksanud 7 aastase poisikesena kell kolm öösel üleval olla. Kuid hilisemast ajast on käidud alates 1994-ndast aastast praktiliselt kõiki Eesti rallisid vaatamas käidud ja lisaks viiel korral ka Soomes. Esimene kord oli 1998, kus terve ralli ajal nägime peale enda pundi veel kahte Eesti gruppi ja soomlased nähes Eesti lippu karjusid "Erki voita!" ning Märtinist ei teadnud seal keegi veel miskit. Kahjuks ei ole veel sportrallit ise sõitma saanud (kuid igal juhul on see üheks eesmärgiks, mis peab oma elu jooksul ära tegema). Eelmine aasta sai rahvarllil kätt proovitud. Igal juhul on ralli puhul tegemist alaga, mida jälgin spordist ainukesena (nojah, vormelit piilun ka vahel, kuid see ei tõmba nii nagu ralli).
-
- V järgu kommentaator
No minu rallihuvi ilmselt tekkis juba poisikesena,veel vanal hallil veneajal,kui isa ikka mind kaasa vedas vaatama rallisid Lõuna-Eesti teedele.Ei teagi miks,aga eriti on sellest ajast meeles Karilatsi katse....
Vahepeal oleks nagu auk,st.et ei mäleta,et oleks väga kõva jälgija olnud.Aga jälle suurem huvi tekkis siis kui alustas oma rallisõitja karjääri Lada 08-ga MARKKO MÄRTIN! Tundus,et seda poissi tasub jälgida....ja tunne ei ole petnud mind!
Tegelikult olen ka mõelnud,et minu rallihuvi on ilmselt sellest,et hea meelega oleks ise seal autoroolis....aga pole selliseid rahalisi võimalusi olnud ja nii ma siis elangi Markkole ja teistele headele sõitjatele kaasa....Tore oleks kunagi kasvõi kaarti lugeda,nagu foorumi algataja Carlos....noh,eks elu näita.
Vahepeal oleks nagu auk,st.et ei mäleta,et oleks väga kõva jälgija olnud.Aga jälle suurem huvi tekkis siis kui alustas oma rallisõitja karjääri Lada 08-ga MARKKO MÄRTIN! Tundus,et seda poissi tasub jälgida....ja tunne ei ole petnud mind!
Tegelikult olen ka mõelnud,et minu rallihuvi on ilmselt sellest,et hea meelega oleks ise seal autoroolis....aga pole selliseid rahalisi võimalusi olnud ja nii ma siis elangi Markkole ja teistele headele sõitjatele kaasa....Tore oleks kunagi kasvõi kaarti lugeda,nagu foorumi algataja Carlos....noh,eks elu näita.
-
- IV järgu kommentaator
alles eelmise aastal hakkasin ikka tõsiseks rallifänniks. vaatan nyyd igat rallit internetist ja muidugi tahaks koha peale minna, aga sõbrad eriti ei huvitu sellest.
keegi perekonnas rallisõitja ei ole. aga juba väiksest peale tahtsin saada kas rallisõitjaks või ... . isegi ei tea kuidas see rallisõit meeldima hakkas. MM tõusul olen ikka silma peal hoidnud peale seda, kui ta akropolise rallil kunagi corollaga 5. tuli(kui mälu ei peta)
tahaks isegi kunagi ralliautos sõita ja ka roolis olla!

tahaks isegi kunagi ralliautos sõita ja ka roolis olla!

-
- Moderaator
- Reactions: 14
- Kontakt:
Otseselt ma ralliga seotud ei ole. Hakkasin Rallit jälgima aktiivselt siis kui Eesti televisoon tegi iga etappi järel kolmapäevati rallist kokkuvõtte ja jälgin siiamaani. Muidugi neti püsiühendus on nüüd jälgimise ja uudiste kätte saadavuse palju lihtsamaks ja mugavameks teinud ja seda tänu Rallifoorumi tekkele
Man and machine against mother nature!!!
"I kneel only to god, But I don't see him here"John Abruzzi
"I kneel only to god, But I don't see him here"John Abruzzi
Rallihuvi tekkis seoses Markko Märtini esiletõusuga, varem jäi see ikka Vormel Ühe kõrval tahaplaanile.
Aastal kaks tuhat kuuskümmend
saab teoks see, millest puudust tunti,
piloodid nr. 1 ja 2 taevastel radadel
viimaks üksteiselt mõõtu võtavad,
ja käia lasevad sellisel võitlusvaimul,
mida pole aegadest saati nähtud
saab teoks see, millest puudust tunti,
piloodid nr. 1 ja 2 taevastel radadel
viimaks üksteiselt mõõtu võtavad,
ja käia lasevad sellisel võitlusvaimul,
mida pole aegadest saati nähtud
Kui hakata mõtlema siis olen ralliga päris seotud juba lapsepõlvest, tegelikult rohkem üldse motospordiga, sest rallit akkasin siis jälgima kui Märtin sinna jõudis ja see oli siis minu jaox täitsa ootamatu, et mingi eestlane kuskil ralli MM-il.Minu lapsepõlve seos motospordiga on vist palju tänu minu isale, kuna ta sõitis ise kunagi sikliga ja käis isegi võistlustel ja ta oli tõsine M.Schumacheri fänn tänu millele hakkasin ka mina vormeli fänniks ja kunagi sain sünnipäevaks ka kardi.Ja Eesti ralliga olen ka olnud seotud juba lapsepõlves, olen sündinud ju Vasalemmas.Vasalemmas ju Eesti üks kuulsamaid ralliradu.
<Gener_AL> what was the name of that rally driver early nineties juhan kankernaun ... he was an awsome driver ...
www.liveforspeed.net
www.liveforspeed.net
a ja praegusel hetkel elab minu vanaema Keila metsas, kus lähedal on siklite krossirada.
<Gener_AL> what was the name of that rally driver early nineties juhan kankernaun ... he was an awsome driver ...
www.liveforspeed.net
www.liveforspeed.net
Eieieieieiei
Ma tean mis asi on rallisprint väga häste. A.G.A. nt. rally.ee-s on kaks alajaotust: autokross ja rallikross. No rallikrossi kohta pole sealt palju uurind aga olen näind seal piltidelt et autokrossis olakse mitmekesti rajal. Niiet mis vahet on rallikrossil ja autokrossil? Polegi vahet ja et on mingi kala neil sees seal or what?
Ma tean mis asi on rallisprint väga häste. A.G.A. nt. rally.ee-s on kaks alajaotust: autokross ja rallikross. No rallikrossi kohta pole sealt palju uurind aga olen näind seal piltidelt et autokrossis olakse mitmekesti rajal. Niiet mis vahet on rallikrossil ja autokrossil? Polegi vahet ja et on mingi kala neil sees seal or what?
gaas on endiselt laiffi