WRC YLE kanalil
Moderaatorid: KAIKUL, Jaanus, Strike, jagr, Erki
WRC YLE kanalil
YLE ja WRC vahel sõlmitud leping on pikkusega 2+2 aastat, mis tähendab, et esimese kahe aasta järel võivad osapooled koostööd kaheks aastaks pikendada.
Delfi paneb küll mööda et vaid soomes elavad eestlased näevad. Näevad ka kõik eestlased eestis kes aktiveerivad endale YLE kanali.
Kogu tekst:
https://yle.fi/urheilu/3-10536634?fbcli ... cDjsXq4S7s
http://sport.delfi.ee/news/auto/wrc/soo ... d=84637153
Delfi paneb küll mööda et vaid soomes elavad eestlased näevad. Näevad ka kõik eestlased eestis kes aktiveerivad endale YLE kanali.
Kogu tekst:
https://yle.fi/urheilu/3-10536634?fbcli ... cDjsXq4S7s
http://sport.delfi.ee/news/auto/wrc/soo ... d=84637153
Ralli võib vahest kah teine elu eesmärk olla
-
- Rallifoorum 24/7
- Reactions: 0
Re: WRC YLE kanalil
Ee, kas näevad? Mingi hetk, oli see äkki taliolümpia, kukkus keegi hädaldama, et miks eestlased saavad vaadata välismaa kanalitelt võistlusi, kui nemad sama asja (reklaamidega loomulikult) kalli raha eest on sisse ostnud. Peale seda pole ma Ylest/SVTst näinud ei olümpiat ega ka näiteks rallikrossi.
-
- Diagnoos: rallisõltlane
Tulistades puusalt, kuna hetkel on mu telekas umbes 80 km kaugusel mere taga: Kas ei olnud mingi teema, et YLE1 ja YLE2 ei näe enam Eestis. Varem olid mul need noppekanalina, aga enam seda varianti vist ei pakuta.
-
- I järgu kommentaator
- Reactions: 1
Täitsa olemas nii Yle 1 kui ka Yle 2: https://www.telia.ee/era/tv/lisateenused/lisakanalid/teine_riiul kirjutas:Tulistades puusalt, kuna hetkel on mu telekas umbes 80 km kaugusel mere taga: Kas ei olnud mingi teema, et YLE1 ja YLE2 ei näe enam Eestis. Varem olid mul need noppekanalina, aga enam seda varianti vist ei pakuta.
Küll see läheb samamoodi..
http://sport.delfi.ee/archive/kelle-kat ... d=81227153
Soome kanalitelt spordiülekandeid vaatama harjunud inimesed said täna hommikul halva üllatuse osaliseks, kui selgus, et YLE2 vahendusel nad olümpiat enam ei näe.
Nimelt vaatas neile esimest korda käimasoleva olümpia ajal ekraanilt vastu kiri: "Kanalil puudub õigus Eestis taliolümpiamängude ülekandeid edastada. Eestis näeb ülekandeid Kanal 2, Kanal 12, Eurosport 1 ja Eurosport 2 kanalite vahendusel."
Ei pea ilmselt pikemalt mõistatama, kes soomlastel juhtme seinast tõmbas. Teleõigused nende olümpiamängude puhul kuuluvad Eesti Meediale, kes iseenesest ei tee näpuga reegliteraamatus järge ajades midagi valesti.
Kannatab lihtsalt televaataja, kes eelistab teatud alasid soomekeelse kommentaariga vaadata. Pealegi võis YLE2 nautida spordialasid, mida Kanal 2 ja Eurosport ei paku.
Olgu öeldud, et eelmiste olümpiamängude ajal on ERR lasknud sõbralikult ka soomlastel Eesti territooriumil oma ülekandeid edastada.
Täpsustus: tähelepanelikud lugejad on teavitanud, et YLE2 olümpiaülekanded on kinni keeratud vaid Telia paketis. Elisa kliendid saavad veel soomekeelseid võistlusi nautida.

http://sport.delfi.ee/archive/kelle-kat ... d=81227153
Soome kanalitelt spordiülekandeid vaatama harjunud inimesed said täna hommikul halva üllatuse osaliseks, kui selgus, et YLE2 vahendusel nad olümpiat enam ei näe.
Nimelt vaatas neile esimest korda käimasoleva olümpia ajal ekraanilt vastu kiri: "Kanalil puudub õigus Eestis taliolümpiamängude ülekandeid edastada. Eestis näeb ülekandeid Kanal 2, Kanal 12, Eurosport 1 ja Eurosport 2 kanalite vahendusel."
Ei pea ilmselt pikemalt mõistatama, kes soomlastel juhtme seinast tõmbas. Teleõigused nende olümpiamängude puhul kuuluvad Eesti Meediale, kes iseenesest ei tee näpuga reegliteraamatus järge ajades midagi valesti.
Kannatab lihtsalt televaataja, kes eelistab teatud alasid soomekeelse kommentaariga vaadata. Pealegi võis YLE2 nautida spordialasid, mida Kanal 2 ja Eurosport ei paku.
Olgu öeldud, et eelmiste olümpiamängude ajal on ERR lasknud sõbralikult ka soomlastel Eesti territooriumil oma ülekandeid edastada.
Täpsustus: tähelepanelikud lugejad on teavitanud, et YLE2 olümpiaülekanded on kinni keeratud vaid Telia paketis. Elisa kliendid saavad veel soomekeelseid võistlusi nautida.
-
- Rallifoorum 24/7
Ma ei viitsi seda määrust täpsemalt guugeldada, aga alles ma tahtsin rallikrossi MMi vaadata svt1-lt või oli see Yle ja kuvati kenasti, et puudub õigus. Määrus ise tuli vist aprillis juba.
Geoblokk on siiani alles. Alles hiljuti ei näidatud youtubes (?! isegi) live pilti RXist, vähemalt Soomes olles. Kui ei eksi, siis Saksamaa etapist räägin.
Mingi tähtis allkiri pidi saama/sai kuhugi paberile ja lähiajal pidid need blokid kaduma.RenoK kirjutas:Geoblokk on siiani alles. Alles hiljuti ei näidatud youtubes (?! isegi) live pilti RXist, vähemalt Soomes olles. Kui ei eksi, siis Saksamaa etapist räägin.
Ma vaatasin Soome ralli ajal ERRi live ise Soomes kohal olles. Kas sellel ei ole geoblokeeringut?
-
Kas mitte sellest esmaspäevast (03.12.2018) ei pidanud Euroopa Liidu sees kaduma geoblokeering, seda küll selle erisusega et igasugune voog edastus selle alla ei kuulu. Võimalik et igasugune tv loetakse ka voog edastuse alla?
-
- Rallifoorum 24/7
See puudutas muteada kaubandust. http://www.kaubandus.ee/uudised/2018/12 ... g-keelatud
Jah, see puudutab kaubandust ja nimelt e-poode. Teles eksisteerib endiselt geoblokeering
-
Kuna hiljuti sattusin selles osas hea info peale, siis panen kirja. Kuna pole otseselt ralli, siis loeb, keda huvitab.
Kui reklaamlausena kõlab tõesti hästi, et kaotame geoblokeeringu ELi sees, mida 99% inimesi tõlgendab siis nii, et ma võin nüüd minna olümpiat saksa telekanali striimist vaatama. Siis tegelikult see nii ei ole.
See mis siis "ära tehti" on tegelikult üks pisike suhteliselt mõttetu peenhäälestus. Nimelt - teenusepakkuja ei tohi enam piirata oma klientidele ELi seest ligipääsu. Ehk hästi hea lihtne näide tuua nt. Netflixiga. Kui ma eestlasena olen omale ostnud Eesti Netflixi paketi, siis Netflix peab võimaldama mul ligipääsu oma paketile ka siis kui ma olen Soomes, Prantsusmaal või Saksamaal. Varem oli teenusepakkujal hästi lihtne müüa regioonipõhist paketti lihtsalt IP piirangute abil. Ehk sama Netflixi näide - tuled Eesti IP'lt, saad ligi; tuled mujalt - ei saa ligi. Nüüd peavad lihtsalt teenusepakkujad kuidagi teisiti inimesi filtreerima hakkama. Sama käib siis igasugu nuti telepakettide kohta näiteks. A la paketid kus saad ka nt. mobiilist Appi kasutades telepilti vaadata - nüüd siis peab teenusepakkuja võimaldama seda teha ka teistest EL riikidest.
Ehk tegelik muutus oli ikka päris pisike.
Kui reklaamlausena kõlab tõesti hästi, et kaotame geoblokeeringu ELi sees, mida 99% inimesi tõlgendab siis nii, et ma võin nüüd minna olümpiat saksa telekanali striimist vaatama. Siis tegelikult see nii ei ole.
See mis siis "ära tehti" on tegelikult üks pisike suhteliselt mõttetu peenhäälestus. Nimelt - teenusepakkuja ei tohi enam piirata oma klientidele ELi seest ligipääsu. Ehk hästi hea lihtne näide tuua nt. Netflixiga. Kui ma eestlasena olen omale ostnud Eesti Netflixi paketi, siis Netflix peab võimaldama mul ligipääsu oma paketile ka siis kui ma olen Soomes, Prantsusmaal või Saksamaal. Varem oli teenusepakkujal hästi lihtne müüa regioonipõhist paketti lihtsalt IP piirangute abil. Ehk sama Netflixi näide - tuled Eesti IP'lt, saad ligi; tuled mujalt - ei saa ligi. Nüüd peavad lihtsalt teenusepakkujad kuidagi teisiti inimesi filtreerima hakkama. Sama käib siis igasugu nuti telepakettide kohta näiteks. A la paketid kus saad ka nt. mobiilist Appi kasutades telepilti vaadata - nüüd siis peab teenusepakkuja võimaldama seda teha ka teistest EL riikidest.
Ehk tegelik muutus oli ikka päris pisike.