Rahvarallide kalender 2003
Moderaatorid: Sparco, Jaanus, cuke
Rahvarallide kalender 2003
Teeks ka selle teemaga algust ja tooks ära 2003 kalendri:
18.04 TARTU
17.05 SAAREMAA
07.06 TALLINN
19.07 SUVERALLI
09.08 U.AAVA
06.09 MILZIS
20.09 HARJUMAA
11.10 VILJANDI
25.10 KOOLISÜGIS
15.11 ROOSTA
18.04 TARTU
17.05 SAAREMAA
07.06 TALLINN
19.07 SUVERALLI
09.08 U.AAVA
06.09 MILZIS
20.09 HARJUMAA
11.10 VILJANDI
25.10 KOOLISÜGIS
15.11 ROOSTA
Kasuta ikka turvavööd ka!
no torusid pole mõtet kaalu huvides panna, aga kruusarehvidega sai juba mullugi sõidetud (põhimõtteliselt on nende kasutamine vaba alates eelmise aasta suvest) ja oleme ausad et nii mõnegi rr autoga võiks vabalt e-rühma sõita. Ja no imprezal/evo7 -el ei ole keegi kõri jämedust piiranud jms. nii et ....Carlos kirjutas:Kas sel aastal rahvaralli autod juba pool võidukad, et kruusarehvid ja torud jne?
Tarvo
-
- IV järgu kommentaator
- Reactions: 0
IMS-kohta info : http://www.auto.ee/igamehe/
ja tingimused : http://www.auto.ee/sport/rahvaralli/rr_tehniline.html
ja tingimused : http://www.auto.ee/sport/rahvaralli/rr_tehniline.html
No aga kui osad sõidavad tühjaks pekstud autoga ja võistlusrehvidega ning teisel puhtalt tänava modifikatsioon, siis ju kaob võistlusmoment ära?tarvo kirjutas:üldse ei eksi:))Carlos kirjutas:No aga kas siis on loomisel ka mingi eraldi arvestus? Muidu minu arusaamist mööda on eraldi arvestus vist nelivedustel ja kaheveolistel ja vist mootori töömahust sõltuv. Või eksin päris palju?
lisaks veel naised ka(ainult 2WD autodega sellest aastast)
eks ta kahe otsaga asi ole jah, aga....Carlos kirjutas:No aga kui osad sõidavad tühjaks pekstud autoga ja võistlusrehvidega ning teisel puhtalt tänava modifikatsioon, siis ju kaob võistlusmoment ära?
mina isiklikult ei näe pointi igapäeva autoga sõita, ei viitsi sellise hirmus rajal olla et äkki pean esmaspäeval bussiga sõitma:(
ja noh kui auto ainult selleks on siis, miks ma peaks lisaraskust kaasa vedama?
Tarvo
Point sees. Aga kas rahvaralli polegi mitte mõeldud nagu tavaautodele? Et kui juba tühjaks kiskuda ja nii edasi, miks siis mitte päris rallit või sprinti sõita? Lihtsalt uurin.tarvo kirjutas:eks ta kahe otsaga asi ole jah, aga....Carlos kirjutas:No aga kui osad sõidavad tühjaks pekstud autoga ja võistlusrehvidega ning teisel puhtalt tänava modifikatsioon, siis ju kaob võistlusmoment ära?
mina isiklikult ei näe pointi igapäeva autoga sõita, ei viitsi sellise hirmus rajal olla et äkki pean esmaspäeval bussiga sõitma:(
ja noh kui auto ainult selleks on siis, miks ma peaks lisaraskust kaasa vedama?
-
- Moderaator
- Kontakt:
Nojahh.. Minu seisukoht on, et kui on rahvaralli, siis peaks tegemist olema siiski tänavasõidu autoga.. Just sellisega, millega pärast rallit jälle tööle lähed.. või siis vähemalt võid minna, ilma et politseid kartma peaks. Kui kasutatakse spetskumme, tehakse auto kogu ülearusest raskusest (istmetest) puhtaks, siis on ju ainult natuke maad, et tekitada tore "päris" rallikas. Kui eesmärk on pakkuda "tavalisele" inimesele võimalust rallil osaleda, siis peaks jätma ka võimaluse "tavalise" autoga sõita.. Äkki teha eraldi arvestus??
Hyundai ei ole tolmuimeja!!
vale arusaam ikka asjast natuke....cuke kirjutas:Nojahh.. Minu seisukoht on, et kui on rahvaralli, siis peaks tegemist olema siiski tänavasõidu autoga.. Just sellisega, millega pärast rallit jälle tööle lähed.. või siis vähemalt võid minna, ilma et politseid kartma peaks. Kui kasutatakse spetskumme, tehakse auto kogu ülearusest raskusest (istmetest) puhtaks, siis on ju ainult natuke maad, et tekitada tore "päris" rallikas. Kui eesmärk on pakkuda "tavalisele" inimesele võimalust rallil osaleda, siis peaks jätma ka võimaluse "tavalise" autoga sõita.. Äkki teha eraldi arvestus??
politseid ei karda neist autodest ükski...
aga spetskumm ei tee rr autost veel võidusõiduautot, kuigi jah paljud on sellele tasemele üsna lähedal. istmete eemaldamaine EI OLE lubatud.
ja enda mina mätta otsast asja võttes ei ole autoga midagi rohkem tehtud, kui kergendatud ja jäigendatud, nii et gonkamasinast on asi ikka vägavägaväga kaugel:)
Tarvo
-
- Moderaator
- Kontakt:
Loomulikult ei arva ma, et päris nii lihtsalt tavaautost gonkamasina saaks.. Ja no kergendamine-jäigendamine on minu poolest ok.. Ka mootori kallal pusimine ja sellest mõne lisaeesli näljameelitamine. Põhiline oleks, et sisuliselt sama autoga ka tänaval sõidetaks..vale arusaam ikka asjast natuke....
politseid ei karda neist autodest ükski...
aga spetskumm ei tee rr autost veel võidusõiduautot, kuigi jah paljud on sellele tasemele üsna lähedal. istmete eemaldamaine EI OLE lubatud.
ja enda mina mätta otsast asja võttes ei ole autoga midagi rohkem tehtud, kui kergendatud ja jäigendatud, nii et gonkamasinast on asi ikka vägavägaväga kaugel:)
Hyundai ei ole tolmuimeja!!
täitsa vabalt sõidavad kõik need nn spetsrahvaralliautod ka tänaval ja kindlasti on ka nende tehniline seisukord parem kui enamustel tavaautodel, ülevaatused ja kindlustused peavad neil ju olemas olema samuti:)cuke kirjutas:Loomulikult ei arva ma, et päris nii lihtsalt tavaautost gonkamasina saaks.. Ja no kergendamine-jäigendamine on minu poolest ok.. Ka mootori kallal pusimine ja sellest mõne lisaeesli näljameelitamine. Põhiline oleks, et sisuliselt sama autoga ka tänaval sõidetaks..
aga noh ega ma vaimustusest ei kilju muidugi kui peaks enda omaga tänaval sõitma (jäik, müra jne.), ma suht mugav inimene:P
Tarvo
-
- algaja kommentaator
- Kontakt:
Päris rallis on võistlus kulud tiba teised, ma ka rahvakat selle pärast vaikselt sõidan, et ei suuda suure ralli kulusi kanda, auto veel kuidagi jõuaks ehitada...aga võistlemisele minevadi kulutusi minu rahakott sealt kõrvalt enam kanda ei jõua .Carlos kirjutas: Point sees. Aga kas rahvaralli polegi mitte mõeldud nagu tavaautodele? Et kui juba tühjaks kiskuda ja nii edasi, miks siis mitte päris rallit või sprinti sõita? Lihtsalt uurin.
Stardimaks suures rallis ~2500.-
Rahvarallis ~500.-
Suures rallis peab olema nn. kodust ära 2-3 päeva töönädalast, rahvarallid toimuvad reeglina laup.-pühapäev.
Lisaks veel, varustusele, rehvidele, kütusele, mehaanikutele minevad kulutused .Rahvarallis on need ikka 10 kordi madalamad .
-
- I järgu kommentaator
rahvarallil ei pea tingimata osalema tänavasõidu autoga, õieti misasi on tänavasõiduauto, olete kunagi püüdnud tõmmata jutti, mis on ja mis ei ole? Raske? On küll, sellepärast rahvaralli ei ole mitte tänavasõiduautode ralli, vaid rahvale, ehk siis harrastajatele mõeldud üritusega. Me ei saa keelata, et autot ei saa ja ei tohi ehitada, niikuinii ehitavad, las siis juba kindlat määratletud piirini ja nii, et seda ka kontrollida saab. Tõsi, kaks-kolm sammu ja auto vastab juba ralli nõuetele, aga see ongi tagumine eesmärk. Olen selle ala sees natuke liiga kaua viibinud, kuid sellised on arusaamad olnud ja sellisena näib, et on valitud õige tee - osalejate arvu kasvu vaadates. Kes sõita tahab, palun, kiirelt sõita nõuab alati midagi rohkemat, kui tavaline. Nüüdseks võib öelda, et ala on elujõuline ja areneb. Ja kui te arvate et kiirused on suured, siis vale taaskord, kiirused viiakse siiski ohutuks ja juhi oskused mängivad siiski olulist rolli, sõltumata kui ümberehitatud auto on. Ok, pikk jutt seesamune...