FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA SANTANDER 2011
Catalunya
Race Date: 22 May 2011
Circuit Name: Circuit de Catalunya
Number of Laps: 66
Circuit Length: 4.655 km
Race Distance: 307.104 km
Lap Record: 1:21.670 - K Raikkonen (2008)
Fri 20 May 2011
Practice 1 11:00 - 12:30
Practice 2 15:00 - 16:30
Sat 21 May 2011
Practice 3 12:00 - 13:00
Qualifying 15:00
Sun 22 May 2011
Race 15:00
>
0
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" [E.Hemingway]
Nüüd tuleb minu tavapärane rant selle üle, missugused idioodid Mercedeses töötavad. No on Schumacher mis ta on praegusel hetkel, aga nii ka ikka ei saa, et iga kord sisuliselt eikusagilt tekivad kvalifikatsiooni kolmandas voorus probleemid. See kord siis KERS ei töötanud väidetavalt ning sõitma Schumacher ei läinudki...
Lihtsalt hämmastama paneb Mercedese oskus just #7 auto p€rse keerata iga kord - eriti, kui on võimalus heale kohale. Täna oli 5.-6. soolas.
MrTodt kirjutas:Nüüd tuleb minu tavapärane rant selle üle, missugused idioodid Mercedeses töötavad. No on Schumacher mis ta on praegusel hetkel, aga nii ka ikka ei saa, et iga kord sisuliselt eikusagilt tekivad kvalifikatsiooni kolmandas voorus probleemid. See kord siis KERS ei töötanud väidetavalt ning sõitma Schumacher ei läinudki...
Lihtsalt hämmastama paneb Mercedese oskus just #7 auto p€rse keerata iga kord - eriti, kui on võimalus heale kohale. Täna oli 5.-6. soolas.
Schumacher on see hooaeg ainult 1 kord jõudnud qualys top10sse ja siis oli ta Nicost 1.1 sekundit aeglasem. Schumacheri kiireim ring qualys oli 1:22.671 seda teises kvalifikatsiooni voorus, millega ta kolmandas ehk viimases kvalifikatsiooni voorus oleks saanud 8.koha. Miski ei viita et ta oleks Nicost kiirem olnud järsku ja võimeline sõitma 5-6. koha kanti.
Pigem mängitigi selle peale, et pigem hoida üks pehme rehviring sõiduks kui startida 1 või 2 kohta eespool, sellest võib talle sõidus kõvasti kasu tulla kui ta seekord oskab lollustest hoiduda.
Ma ütleks küll kahe kvalifikatsioonivooru (ja loomulikult 3. vabatreeningu) põhjal, et Schumacheril oleksid olnud päris head võimalused Rosbergi edestamiseks. Aga loomulikult, kui seitsmekordne meister ohustama hakkab meeskonna kullatükki, siis ilmuvad just tema autol ootamatult KERSi (nagu täna) või ka muud probleemid.
ah, sa võiks oma ulme-teooriaid kuskil mujal jagada. schumi lihtsalt ei saa vendadele vastu, kasvõi võrdlus meeskonnakaaslasega ja fp'd siin ei lähe üldse arvestusse. ta oleks enne comebacki võind arusaada, et tagasi tulla on aint siis mõtet, kui saab sõita võitjaautoga, niisama keskmikute kohtadele võidu sõita pole mõtet. ma üllatuksin, kui schumi korra hooajal vältel poodiumile saaks.
muhk kirjutas:ah, sa võiks oma ulme-teooriaid kuskil mujal jagada. schumi lihtsalt ei saa vendadele vastu, kasvõi võrdlus meeskonnakaaslasega ja fp'd siin ei lähe üldse arvestusse. ta oleks enne comebacki võind arusaada, et tagasi tulla on aint siis mõtet, kui saab sõita võitjaautoga, niisama keskmikute kohtadele võidu sõita pole mõtet. ma üllatuksin, kui schumi korra hooajal vältel poodiumile saaks.
Vaata kõigil meile ei ole tuleviku ennustaja võimed nagu sinul. Kui Schumacher tagasi tuli, siis tuli ta just eelmisel hooajal puhta töö teinud Brawni meeskonda.
Seda ma muidugi ei usu, et meeskond meelega käkki keerab. Minu arvates ka suurt vahet ei ole kas 7-8 koht või kümnes koht. Sõiduks pidi neil hea strateegija ja seadistus olema. Eks näis kuidas läheb. Loodetavasti saab ikka keegi Red Bullidele vastu.
Hooaja kõige igavam sõit, kuid seda oli ka ilmselt oodata. Oleks võinud ka hullem olla.
Masendavalt suured olid ikka vahed küll. Neli meest ühel ringil, etapi algne liider (Alonso) sai lõpuks tublisti üle ringi sisse. Vähemalt Vettel ja Hamilton veidi heitlesid, kuigi tegelikku ohtu Vetteli liidrikohale britt siiski endast kunagi ei kujutanud. Red Bulli ülekaal oli võistlusolukorras küll kadunud, aga koos McLareniga oldi ikka teistest peajagu üle.
Veel kord võin kinnitada, kui pettunud ma Mercedeses olen. Võistluskiirus on neil ikka masendav. Red Bullist ja McLarenist ei tasu üldse rääkida (Button sõitis Rosbergist ja siis Schumacherist nagu postidest mööda), Ferrari on ka tükk maad ees. Ja ega kiiruselt 4. autost ka rääkida ei saa. Heidfeld tuli oma Renault'ga 24. kohalt ning lõpetas kohe kahe Mercedese taga. Üks ring veel ja temagi oleks mööda saanud. Aga noh, 6.-7. koht suht tavapärane Mercedese tulemus. Tore vahelduseks ka Schumacherit Rosbergi ees näha. Loomulikult ka megastart taaskord vanameistrilt!