Saaremaa ralli 2009
Moderaatorid: KAIKUL, Sparco, Jaanus
-
- Rallifoorum 24/7
- Reactions: 0
-
- I järgu kommentaator
- Reactions: 0
Sellele kohale eelnes külavahe, kus oli rahvast ja mõnesaja meetri järel tuli mahapööre, kus oli väga palju rahvast. See konkreetne koht pole huvitav vaatamiseks ei pimedas ega valges. Iseenesest täiesti reaalne, et kellegil möödaminnes läks käsi sügelema ja "abistas" selle kivi teele. Selline muhe mürakas niisama oma tarkusest teele ei veere. Ei pannud videost tähele, et mõni auto oleks samas kohas põllul püherdanud, et sealt selle teele kaasa taris.
Selliste liikurkivide kohta olen varem kuulnud Leedust, kunagi Leedu rallidel kippusid need kiirete välisvõistlejate ette "sattuma".
Selliste liikurkivide kohta olen varem kuulnud Leedust, kunagi Leedu rallidel kippusid need kiirete välisvõistlejate ette "sattuma".
Olin külavahel Shumsky väljasõidu juures, see koht kubises joobes noorukitest ... Andke andeks, debiilikud! Ja rämedalt käib pinda, kus a-la Lassi silla juures tunneb publikum ülimat rõõmu mõne ekipaazi väljasõidu üle.
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" [E.Hemingway]
Üldiselt on nii, et ei taha, et avariisid juhtub, kuid fakt on see, et rallis juhtub. Ja kui juhtub, siis tahaks seda näha (v.a. raskemad paugud).
Praegusel juhul on ikka väga haige mõistus sellise asjaga maha saanud. Õnn, et pauk piirdus rahalise kahjuga ja keegi viga ei saanud. Aga sõitjale on ralli (eriti Saaremaa ralli) poolelijäämine ka emotsionaalne pauk. Rada märgitud, kulud kantud ja võistlushimu laes...ja siis mingi loll veeretab kivi teele.
Delfi illustreerib lugu Focus WRC-ga
http://sport.delfi.ee/news/auto/eesti/a ... 9&l=fplead
Arks
Praegusel juhul on ikka väga haige mõistus sellise asjaga maha saanud. Õnn, et pauk piirdus rahalise kahjuga ja keegi viga ei saanud. Aga sõitjale on ralli (eriti Saaremaa ralli) poolelijäämine ka emotsionaalne pauk. Rada märgitud, kulud kantud ja võistlushimu laes...ja siis mingi loll veeretab kivi teele.
Delfi illustreerib lugu Focus WRC-ga

http://sport.delfi.ee/news/auto/eesti/a ... 9&l=fplead
Arks
-
- Rallifoorum 24/7
- Reactions: 10
Huvitav et just Saaremaa... tuleb endalegi meelde, kui meie meeskonna ekipaažile "sattus" kivi teele kus kahelpool aind lepavõsa oli ja mitte ühtegi pealtvaatajat ning väga täpselt enne kurvi ka ja väljasõit oligi olemas sest ega kuhugi laveerida ruumi ei olnud. EMV II koht sinna jäigi tol korral... et siiani on okas hinges.
Krt inimesed ikka ei adu > KUI suured rahad ja kokkulepped inimestega/meeskonna liikmetega on mängus, et ralli läbielada ja finišeerida, niigi see tehnika kipub vahel vingerpussi mängima, mis võimalusi kahandab - aga sellised "juhtumused" kividega vmt. lihtsalt ei ole sõnu noh. Ja nagu Muraka mingist sisekaamrea lõigust näha oli - leidub ka suitsiidseid ATV matkajaid...on siis vaja selliseid olukordi?
Jäta see kiva rahule mis tast tassi kiva raske...
Krt inimesed ikka ei adu > KUI suured rahad ja kokkulepped inimestega/meeskonna liikmetega on mängus, et ralli läbielada ja finišeerida, niigi see tehnika kipub vahel vingerpussi mängima, mis võimalusi kahandab - aga sellised "juhtumused" kividega vmt. lihtsalt ei ole sõnu noh. Ja nagu Muraka mingist sisekaamrea lõigust näha oli - leidub ka suitsiidseid ATV matkajaid...on siis vaja selliseid olukordi?
Jäta see kiva rahule mis tast tassi kiva raske...
AutoralliSuurSõber
No andke andeks, kes iganes selle kivi sinna pani! Mina arvan, et see isik on tõsise vaimupuudega ja peaks olema ravil kuskil psühhiaatrija haiglas! Sellist haigust ei ravi mitte mingisuguse rahaga ja sellised isikud peaksid olema isoleeritud ühiskonnast! Täna pani rallirajale, homme läheb paneb suurele maanteele! Püssi palge ette tuleks tegelikult panna sellised inimesed!
Mehhiko rallidel kaevati kunagi teele korralikke auke, mis siis masinad teelt ära viskas ja lõhkus. Imelikud. Kuidas nad sellise asja peale üldse tulevad, et kellegi sõit ära rikkuda. Üks põhjus on kindlasti see, et tahavad actioni teiste kulul.

Viimati muutis svs89, 18 Okt 2009, 10:35, muudetud 1 kord kokku.
Eile helistas mulle üks tehnilise komitee liige, kes rääkis, et Vorobjovs olla esimese päeva lõpus rääkinud, et tal oli ootamatus kohas väga suur kivi teel olnud. Tegemist sama katsega, aga koht oli natukene rohkem stardi poole. Ju siis liikusid "tegijad" mööa katsed edasi. E-ryhm.com lehel on sõitjad rääkinud sama katse "naljadest" ka eelmise aasta kohta. Kommenteerida ei oska, siiralt kahju on, et selliseid inimesi leidub.
"Tore" on see, et Delfi, Postimees ja Õhtuleht lugusid lihtsalt võtavad. Peaks autoritasu nõudma hakkama...
"Tore" on see, et Delfi, Postimees ja Õhtuleht lugusid lihtsalt võtavad. Peaks autoritasu nõudma hakkama...
On võidusõitjaid ja on sõiduvõitjaid
Kui ma täpselt mäletan, siis Ahu rääkis laupäeval, et neil oli teisel katsel mingi kahtlane kivi olnud. Et Svedase alt ei saanud see tulla, kuna see sõitis ohutuledega ja katkise poolteljega.
Päris kindel ma oma jutus pole, aga midagi sellist jäi meelde.
2008 Viljandis saime meie ja ka Pärs viimasel katsel kividega pihta.
Päris kindel ma oma jutus pole, aga midagi sellist jäi meelde.
2008 Viljandis saime meie ja ka Pärs viimasel katsel kividega pihta.
Kasuta ikka turvavööd ka!