Katse ei hilinenud minu teada. Nende passide taga oli vale ajakava, ajakirjas õige. Lintidest kõige absurdsem oli Milki katsel, kus meedia pidi olema võsas ja rinnuni nõgestes.
Katsed kuhu jõudsime: Mikolajki SSS1, Grabowka 1, Paprotki 2, Danowo 1, Wydimy 1 ja 2, Milki 1, Tros 2.
Üks asi mis ei meeldinud, olid need suured publikualad, mis ajakirjas mainitud olid. Nii ülerahvastatud, et väga midagi ei näinud (eks filmides muutub nats liiga pirtsakaks ).
Negatiivsed asjad:
* ajakava ei klappinud, mingis nimekirjas oli isegi selline viga et SS10 algas enne SS9 kellaaega.
* Superspecialile rallipassiga sisse ei saanud (ei Gold ega tavalisega). Ja et lisapiletid on otsas, selgus muidugi alles kohapeal
* Kõik mis võimalik, on ainult poolakeelne. Ralliraadios võiks ju vähemalt katsete tulemused inglise keeles öelda
Katse lõpus läks päris kaua aega kuni rada lahti tehti... ühtegi autot enam ei tulnud, aga pealtvaatajaid ka peale ei lubatud.
Ja reedel nägin olukorda (SS5) kus inimesed olid peale hüpet raja ääres nii lähedal et auto kihutas 1m kauguselt mööda, seal oleks üsna traagilised tagajärjed olnud kui väike sõiduviga oleks tulnud.
Ühesõnaga oli tunda et alles esimest korda teevad sellist suurt üritust. Soomes on korraldus palju parem olnud.
Positiivne oli see et ummikuid ei olnud ja rada oli huvitav.
Poola ralli oli minu elu üks vingemaid rallisid. Esimest korda nägin ära veetakistuse läbimise, vot see oli vinge!
Muidu oli tõesti väga odav väljas süüa jne. Poolakate suur probleem on keeleoskuse puudumine, ei räägi nad ei inglise, soome ega saksa keelt, muidugi mõne üksiku erandiga.
See oli imelik et SS-i vaatamiseks oleks pidanud lisaks maksma ~300 kr, aga õnneks sai aia tagant samuti väga hästi asja jälgida.
Tegelikust oli päris kurb või masendav vaadata, kuidas umbes kilomeeter enne finisit lõppes Latvala ralli ja Fordi kaksikvõit. Ja kuidas mehed ülejäänud osa rajast lükkasid autot finisisse, tribüünide ja tuhandete pealtvaatajate eest läbi (tegelikult ma ei teagi miks nad seda üldse tegid) ning samal ajal toimub ringi keskel autasustamis-tseremoonia, kus pedestaali teisel astmel peaksid olema mehed ise. Minu lähedal istus umbes paarkümmend Fordi VIP-i, toetajat, ka seal oli pisaraid, ahastust... kurb.
Kokkuvõttes oli väga huvitav ralli (Soome vastu muidui ei saa aga minu jaoks oli Rootsist paremgi). Käidud sai kokku 8 katsel, nii metsas kui ka rahvakogunemistel
Käidud nähtud. Katsete algus aegasid oli mõnel katsel lausa 3, ise orienteerusime rally.ee aegade järgi ja need klappisid. Raha läks ilma alkoholita umbes 2k. Nõme oli see et rallipassiga pidi superspesialit aia tagant vaatama. Keele barjäär oli muidugi meeletu ja enamus kohtades ei saanud kaardiga maksta või kui sai siis pidi arve olema üle 20zloti. Ööbimis kohta pidi ka hoolega valima, kohalikud ise hakkanud gängsterid tahtsid muidu kohe parkikmis raha.
marko1509 kirjutas:aga oskab keegi öelda umbkaudselt reisi maksumuse hinna? lihtsalt huvi pärast tahaks teada.
Meil jäi summa kuskil 100 euri inimene lähedusse. Loomulikult ööbimine oli tasuta.
Nende kohalike "gängsterite" suurim probleem oli tegelt keelebarjäär. Need maatükid võisid vabalt nende omad olla, aga nad ei suutnud seda selgeks teha.
EDIT: Sirvisin nats foorumi struktuuri ja märkasin, et minu tekitatud arutelu koht on hoopis Ralliturismis. Keegi moderaator/admin, kas teema lahku lüüa?