Käo traagiline õnnetus

räägi eesti autorallist

Moderaatorid: KAIKUL, Sparco, Jaanus

uhtikas
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Reactions: 1

Postitus Postitas uhtikas »

Küll minu isiklik probleem, kuid mina ei suuda mõista KUIDAS 1 ajakirjanik püüab JÄTKUVALT loorbereid lõigata teiste tragöödiatel liugu lastes, alates ilkujatele pilkutõmbavast pealkirjast . . .
http://www.postimees.ee/?id=47307
Krdi ajakirjanduse adekvaatsus ükskõik mis allikast on ikka jälestavalt kollane. Suva näide TV3-e tütarlapse reportaaz, kus põnevuse tekitamiseks auto kulgemistrajektoori pildis ikka Suuremast mäest alla ja 180 kraadi vastu puud . . .
Ikka sõnatu . . .
Kristo
---
---
Reactions: 0
Kontakt:

Postitus Postitas Kristo »

Tõenäoliselt ei ole selle vestluse paik küll siin teemas, aga PP on endiselt kõrge lennuga. Niisamuti ka ses artiklis kommentaare andvad isikud.
Väga kole ja kurb õnnetus oli, aga miks mingid kodanikud peavad sellelt lõivu lõikama ja müüginumbreid suurendama? Miks mingid kodanikud peavad oma väljaütlemistega autorallile väga halva maine kujundama? Ma ei mõista.
Kasuta ikka turvavööd ka!
schalke
Diagnoos: rallisõltlane

Postitus Postitas schalke »

http://www.youtube.com/watch?v=rQCIAa08uxE sama koht siis, kus selle video kaameramees. See peaks tulevikus rallidel vaatamiskohti valides mõtteainet andma....

Kaastunne kõigile!
F-1 ennustusvõistluse võitja 2006; DTM ennustusvõistluse võitja 2011
Max01
algaja kommentaator
algaja kommentaator

Postitus Postitas Max01 »

Kaastunne kõigile :(

Miks just viimasel ajal nii palju selliseid pauke on tulnud ?
Max01
algaja kommentaator
algaja kommentaator

Postitus Postitas Max01 »

samas ei taha midagi targutama hakata aga videost vaadates, see on ikka väliskurv ja kunagi ei tea mis ette tulla võib, või mis juhtub. Saaremaa Rally ajal olid ka inimesed väliskurvis ja rehv läks puruks auto, pauk käes aga läks õnnelikult siis veel. Tahaksin kõigile ralli fännidele südamele panna seda, et kui kuskil rallita vaatate, leidke palun õige ja turvaline koht vaatamiseks. Kui kellegiga veel midagi sellist traagilist juhtub siis jääb see autojuhi südametunnistusele. Mõtlemisainet.

Veelkord sügav kaastunne kõigile lähedastele. Pidage vastu sel raskel ajal.
kajakas1
Hooaja Rallivõlur
Hooaja Rallivõlur

Postitus Postitas kajakas1 »

Ka mulle tekitab tülgastust paljude ajakirjanike käitumine. TV'st on eriti vastik viimasel ajal TV3, kus minnakse külla vaesele vanaemale, kes on alles oma lapselapse kaotanud. Samas, Pahv on minu meelest päris korrektne.
Kas sellist WRC'd me tahtsimegi?
valmacher
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7

Postitus Postitas valmacher »

Esitlussõidul rajalt välja kihutanud ja sellega kaks inimest hauda viinud rallimees Aleksander Käo sporti naasta ei kavatse. "Ma arvasin enne, et tean, mis tähendab sellist koormat kanda. Eksisin. Ei teadnud," ohkab Käo ja lubab nüüd pühenduda autospordi ohutumaks muutmisele.

Täna möödub nädal traagilisest õnnetusest Rakvere lähedal Vinni vallas, kus Käo (44) juhitud Subaru võistlusraja juurde viivalt kruusateelt välja paiskus. Autole jäid ette Käo parimaid sõpru kaardilugeja Riho Luik (41) ja Rakvere Tööriista Marketi juhataja Tõnu Lahi (65).

Luik suri õnnetuskohal, Lahi tund hiljem haiglas. Meedikute abi vajas veel üks pealtvaataja – 38aastane mees –, kuid tema vigastused polnud eluohtlikud.
Käo ei mäleta juhtunust siiani midagi.

"Ei ole õnnetuse hetk meenunud. Aga kahjuks väljasõit on ikka nii, et puud ümber ragisevad, autos on pime ja enam ei saa aru mitte midagi."

"Auto oli tehniliselt ideaalses korras, kuid seal pidi tekkima ootamatult mingi tõrge. Käo teab kohta, kus avarii juhtus, väga hästi. Nähtavus oli hea ja ta ei riskiks ilmaasjata. Maandumise hetkel võis trampliini peal ehk midagi murduda..." arvab Eesti Autospordi Liidu peasekretär Priit Pallo. Sama oletab ka Käo ise. "Jah, suure tõenäosusega oli tegu tehnilise rikkega. Autol võis puruneda velg."

Õnnetus juhtus kohe pärast seda, kui sõiduk oli väikeselt trampliinilt õhku tõusmise järel rattad taas teele saanud. Võimaliku tehnorikke põhjuse uurimine alles käib.

Käo: rallivõistlustel mind enam ei näe

Käo pääses õnnetusest vigastusteta. Terveks jäi tema kõrval istunud 11aastane poisski.

"Ta on ka autospordiga seotud. Ma loodan, et tänu ma oma noorusele suudab ta juhtunust toibuda," usub Käo, et sügavaid arme lapse hinge ei jää.

Tõnu Lahi oleks Käod kalli spordiala jätkamisel võib-olla toetanud, kuid nüüd polegi Käol enam sponsoreid vaja.

Rallispordiga on kõik!

"Ma tahaksin siiski pühenduda selle ala turvalisemaks muutmisele, mitte sõitmisele," selgitab Käo. "Riks (Riho Luik) oleks mulle kindlasti öelnud, et pane edasi ka pärast õnnetust! Ma panengi edasi, aga just sel viisil, et ohutusele rõhuda."

Omal ajal ka Saaremaa ralli võitnud mees teab, et autospordis rajalt väljasõite vältida ei saa, kuid ometi on võimalik publikut säästa.

Hukkunute lähedased Käod ei süüdista

"Harjutamiseks tuleks ehitada heinamaatüüpi harjutusradasid, mille ümber oleks põllumaa," on tema idee, kuidas sportlased treenida võiksid. Ning pealtvaatajad peaksid treeningute ja võistluse ajal üldse rajast kaugemal püsima.

Mis toimub Käo mõtetes nädal pärast avariid? "Mina olen piisavalt tugev. Aga kaasa tuleb tunda neile, kellel on palju raskem," ütleb Käo väikese mõttepausi järel. Ta hääles on tunda nukrust. Hukkunute lähedaste-ga on ta suhelnud. Keegi Käod juhtunus ei süüdista, kuid ometi on kogenud võidusõitjal valus teada, et oled inimeste surmas süüdi.

"Ma arvasin enne, et tean, mis tähendab sellist koormat kanda, aga ei tea," otsib ta sõnu kirjeldamaks tunnet, mis juba päevi tema hinge närib. Öösel on raske uinuda, sest lein on mattev.

"Peab suutma," ohkab Käo, kui küsida, kas ta suudab kunagi üldse normaalse elu juurde naasta.

Kindlasti jätkab ta oma põhitööd – koos Vladimir Polozoviga juhivad nad osaühingut SHV Arendused, mis tegeleb sadamaga kaasnevate ettevõtete vajaduste rahuldamisega.

Eile seisis ta vapralt sõbra matustel. Riho Luik sängitati mulda Viljandis.

Allikas: Õhtuleht.
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" [E.Hemingway]
kajakas1
Hooaja Rallivõlur
Hooaja Rallivõlur

Postitus Postitas kajakas1 »

Kas sellist WRC'd me tahtsimegi?
valmacher
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7

Postitus Postitas valmacher »

Politsei ei leidnud Aleksander Käo ralliõnnetuses kuritegu.

http://www.virumaateataja.ee/?id=153817
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" [E.Hemingway]
rally

Postitus Postitas rally »

Karta oli, see oli õnnetus mitte tahtlik väljasõit.
Rallime Mönuga !
Vasta