Rallipubliku välimääraja

muud huvitavad teemad

Moderaatorid: Jaanus, Sport

Vasta
Karmen
---
---
Postitusi: 975
Liitunud: 14 Juul 2003, 23:00

Rallipubliku välimääraja

Postitus Postitas Karmen »

Käies rallidel on silma hakanud mitu tõugu publikut. Siinkohal teen otsa lahti ja kirjeldan neid, kes on enim meelde jäänud.

Laulupeorahvas
Laulupeorahvas ei ole rallidel esindatud just arvuka populatsiooniga, kuid on alati esimene, keda märkate. Nad kogunevad sinna, kus on juba ees suhteliselt palju rahvast, selle järgi on tuletatud ka nende nimetus.

Tavaliselt on nad täis kui tinaviled ja ei jaga rallist ööd ega mütsi. Näiteks võivad nad Pärnu rahvarallil teilt vabalt küsida: "Kle mitmes Märtin on?"

Laulupeorahvas on suhteliselt tülikas, lärmitsev ja segav, seda nii teiste pealtvaatajate kui turvameeste suhtes.

Veteranid
Veteranid on rallikülastajad, kes on käinud rallit vaatamas juba aegade algusest saati. Eriti tihti kohtab neid näiteks Soomes, aga neid võib märgata ka veidi lõuna pool, näiteks Eesti saartel, kus on rallisid korraldatud pikemat aega.

Veterane on suhteliselt keerukas märgata, kuna nad eelistavad naudelda üksinduses, vaikuses ja rahus. Äratuntavad on nad kindla artibuutika järgi:
1. Ligikaudu 20 aasta vanused rallisümboolikaga esemed, näiteks Neste ralli 1984 nokamüts või iidne Saaremaa ralli särk
2. Kaasaskantav raadio, mis pärineb nende noorusaastatest
3. Kummikud

Samasugused Jobud Nagu Meie
Selle liigi kirjeldamiseks on vaja kirja panna dialoog. Neid kohtavad inimesed, kes on rallist huvitatud, neil on kaasa võetud katsete kaardid ja valmis tehtud ajakava, milliseid katseid vaadata. Siiski ei suuda nad katseid leida ja dialoog on järgmine:

"See ei ole õige koht!"
"Peaks ju olema, kaardi järgi on ju nii."
"Ma arvan, et sõitsime mööda."
"Kuulge lähme selle valge auto järgi, need lähevad ka nagunii samale katsele."

Peale juppi maad sõitmist mööda kohta, mis loodetavasti ei ole tee, mis mingi talu juures lõpeb, jääb valge auto seisma.

"Kuulge, ma lähen küsin nende käest."
Juht läheb autost välja, vestleb veidi teise auto juhiga ja tuleb tagasi:
"K****, need on Samasugused Jobud Nagu Meie, nad vaatasid, et kui see punane auto ka siit paremale keerab, siis on nad õigel teel."

Samasugused Jobud Nagu Meie on reeglina kõige masendavamad, sest nendel lasub kogu lootus õigeks ajaks katsele jõuda.


Ehk keegi täiendaks nimekirja?
johunn
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1537
Liitunud: 27 Mär 2003, 21:26
Meeldimisi saanud: 1

Re: Rallipubliku välimääraja

Postitus Postitas johunn »

kahjuks ei oska siia midagi rallil esinevate tüüpide kohta lisada, kui selle tsitaadiga tuli meelde üks naljakas juhtum itaalias suusareisil olles.
kakuke kirjutas:"Kuulge lähme selle valge auto järgi, need lähevad ka nagunii samale katsele."
Jõudsime otsaga kiirteele ning kaardilugeja raalis välja, et koht, kus järgmisena tuleb valvel olla on umbes 50-60 km kaugusel ning keeras ennast peale rasket päevatööd väiksele uinakule viidates eessõitvale autole, millel samuti suusad katusel. Küllap see minevat kah mägedesse ja hoiame aga nende tuulde. oli siis tubli jupp aega sõidetud ja ega ühtki hargnemist tulnud kah enne, kui jõudsime kohani, kus tuli otsustada, kumb kahest teest valida. kaardilugeja peksti kibekähku üles, aga nagu ikka oli kaart kokku pandud, järg vahelt ära ja sada muud häda. õigeks hetkeks niisiis kaarti avatud ei saadud ning soovitus oli sõita eessõitva suuskadega auto järel. kui paar kilomeetrit peale ristmikku lõpuks kaart lahti saadi, ennäe üllatust, vale tee, kuurorte mitu ning auto, mis meie ees sõitis mitte ei läinud sinna kuhu meie tahtsime. kiirteel tagasi pööramistega on nii nagu on, enne kui mahasõitu ei tule pole võimalik ka otsa ringi keerata, meie aga olime sattunud eriti asustusvaesesse regiooni ning pidime 20km sõitma et tagasipöördeni jõuda ning sealt siis omakorda 20km tagasi. siit siis moraal, et kaardilugeja peab sõidu ajal koguaeg valvel olema, üks eksimus võib viia tüütute tagajärgedeni. :)
Toomas
V järgu kommentaator
V järgu kommentaator
Postitusi: 59
Liitunud: 13 Veebr 2003, 21:10
Asukoht: Tallinn

Re: Rallipubliku välimääraja

Postitus Postitas Toomas »

kakuke kirjutas: Samasugused Jobud Nagu Meie
"Kuulge lähme selle valge auto järgi, need lähevad ka nagunii samale katsele."
SJNM klassi nipp katsele (rallile) jõudmiseks on veel see, et kui oled eksinud, siis oodata ristmikul ja kui tuleb mõni Subaru, siis järele. Eriti kasutatav, kui SJNM asub võõras kohas, kaarti pole ja ralli toimumispaigast veel suhteliselt kaugel (nt Pikassillas ;)). Sel juhul peab suutma muidugi tempot hoida.
Vasta