Hooaeg 2009

maailma populaarseim mootorispordiala

Moderaatorid: Jaanus, Erki, Frank, RudiTurbo, mrali, nimh

Vasta
rally
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1427
Liitunud: 24 Nov 2008, 16:27
Has thanked: 1

Postitus Postitas rally »

RudiTurbo kirjutas:
rally kirjutas:
Frank kirjutas:Rally, mõtle loogiliselt, kuidas saab mingi medalisüsteem muuta võidusõitu tasavägisemaks. Kunstlik konkurentsi teke ei paku mingit silma ilu.
Siis hakkavad ju kõik sõitjad rohkem pingutama poodiumile pääsemise eest .
Kas Sa arvad, et kuna 8's koht annab punkte, siis mingi sõitja pingutab vähem, et jess, 8ndast kohast piisab. Kõik 20 meest, kes vormel1 on jõudnud, on võidujanulised mehed ning kui nad ei oleks, siis polex nad F1'te jõudnudki.
Igalühel on õigus arvamuseks, aga võixid oma arvamused enne natuke rohkem läbi mõelda, mitte kirjutada neid niisama, et postituste arvu tõsta.
Kui nüüd järele mõelda siis on õigus.Oletame,et järgmine aasta paneb Hamilton 5 sõitu kinni ja ülejäänud korrad jääb poodimulit välja ja Massa paneb kinni 4 sõitu ja lõpetab kõik ülejaanud poodimuil siis ju tuleb ikkagi Hamilton meistriks kuna tal on rohkem kuldmedaleid.
Tõesti ei muuda see midagi,pigem muuta punktisüsteemi laiemaks ja jagada punktid 1-10. kona peale (15,12,10,8,6,5,4,3,2,1). :)
Rallime Mönuga !
jens
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 2077
Liitunud: 02 Aug 2005, 21:50
Asukoht: Tallinn

Postitus Postitas jens »

Ei mõista neid teooriaid, kus väidetakse, et mingi teise (punkti)süsteemi korral sõitjad pingutavad teistmoodi (ehk siis vähem/rohkem vms). Asi seisneb selles, et enamikel etappidel ei olegi otsest võitlust, kuna kiireim sõidab teistel eest ära ja ka tagumised tulevad üksteise suhtes vahedega. Seega pole tagumistel lihtsalt füüsiliselt võimalik võidu peale võidelda. Ei saa aru, kuidas peaks üks punktisüsteem loodusseaduste alistamiseks võimeline olema?
valmacher kirjutas:Jaapanis liiguvad kuuldused, mille kohaselt Toyota kavatseb vormel-1 piloodi Jarno Trulli tiimist minema lüüa.
Toyota hakkab kärpima vormel-1 tiimi kulusid ja on võimalik, et noorte pilootide arenguprogramm lõpetatakse sootuks, kirjutab Soome ajaleht Ilta-Sanomat.

Kui suurepalgaline itaallane Trulli meeskonnast minema aetakse, saab tema koha nähtavasti jaapanlane Kamui Kobayashi, kes on juba pikemat aega Toyota hoolealune.

Kogenud Trulli on roolinud Toyotas neli aastat, kuid kaotas sel hooajal üllatavalt tihedalt noorele tiimikaaslasele Timo Glockille.

Trullile võib selline teade tulla päris suure hoobina, kuna ta on juba varem öelnud, et kavatseb uuel hooajal hästi sõitma hakata.

"Ma tunnen, et 2009. aasta saab olema esimene, mil toon Toyotale võidu," ütles Trulli esmaspäeval Itaalia ajalehele Gazzetta dello Sport.
Ära tee nalja. Ma ei saa sellisesse absurdsusesse kohe mitte uskuda.;) Eriti veel kui alternatiivina pakutakse Kamuid. Mäletan, et aasta tagasi olid ka spekulatsioonid, et kas Trulli vahetatakse välja Kovalaineni vastu vms. Ja hästi ei saa ma aru sellest loogikast, et kellegi vallandamisega hoitakse kulusid kokku. Vallandamise tulemusena tuleb ju ka uue aasta palk kompensatsioonina ära tasuda, nii et...!

Palju tõsisem ja minu arust ka reaalne oht seisneb selles, et Toyota võib tõepoolest üldse asjad kokku pakkida. Veidi veider tundus, et Trulli hakkas hiljuti "võidu-propagandat" tegema - halvima variandi korral ta juba aimab, et võistkond võib peagi otsad kokku tõmmata ning tunneb seetõttu vajadust positiivse sõnumiga tiimi püsimajäämist motiveerida...
RudiTurbo
F1 ekspert
Postitusi: 1352
Liitunud: 09 Mai 2003, 23:42
Asukoht: Paldiski

Postitus Postitas RudiTurbo »

Nüüd on puhta pees, vormelisõitjaid hakatakse koondama
<Gener_AL> what was the name of that rally driver early nineties juhan kankernaun ... he was an awsome driver ...
www.liveforspeed.net
rally
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1427
Liitunud: 24 Nov 2008, 16:27
Has thanked: 1

Postitus Postitas rally »

Prodrive´i meeskonna omanik David Richards kinnitas, et plaanib päästa kriisis sipleva Honda vormel-1 meeskonna.
Pärast seda, kui Jaapani autotootja Honda tegi teatavaks uudise, et müüb oma vormel-1 tiimi, peeti 56-aastast Richardsit meeskonna päästeingliks, kuna viimane olevat alati tahtnud oma meeskonda autospordi kuninglikus sarjas sõitmas näha, vahendab f1.sponest.com.

Richards asub praegu Lähis-Idas ning peab läbirääkimisi äripartneritega, kellega koos võiks Honda soetada.

Lähis-Idas elab hulk inimesi, kes on mind vähemalt viimase aasta jooksul pidevalt toetanud vormel-1 pääsemisel, sõnas Richards Me peame olema ühisel meelel, kui aeg selleks küps.

Kui sa taipad, milline vastutus sulle lasub, kui paljude töötajate tulevik sinust oleneb ning kui palju raha selleks kõigeks vaja on, siis peavad investorid enne otsuse langetamist palju mõtlema, lisas Richards.Hetkel on majanduses rasked ajad ning enne võib minna kolm aastat, kuni kõik lõplikult taastub.

Richards seadis vormel-1 sarjaga ühinemise oma prioriteediks siis, kui sai teatavaks uudis Subaru meeskonna lahkumisest ralli MM-sarjast. Kuna Prodrive´i meeskond kaotas oma konstruktori, on tema tiimi osalemine järgmisel hooajal küsimärgi all.

www.postimees.ee
Viimati muutis rally, 22 Dets 2008, 17:55, muudetud 1 kord kokku.
Rallime Mönuga !
Tanel007
V järgu kommentaator
V järgu kommentaator
Postitusi: 33
Liitunud: 19 Veebr 2008, 18:30
Asukoht: Tartu

Postitus Postitas Tanel007 »

Mehiko rikkaim mees, kellele kuulub teletex, külastas Honda F1 HQ, et arutada meeskonna ülevotmist. See tähendaks väga häid uudiseid Bruno Sennale, kelle peasponsor ongi see Mehiko vanahärra.

Pikemalt http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 0755.shtml
elu algab 7000 pöördest . . .
rally
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1427
Liitunud: 24 Nov 2008, 16:27
Has thanked: 1

Postitus Postitas rally »

Red Bull Racingu piloot Sebastian Vettel ütles, et muretseb järgmisel aastal kasutusele võetava KERS-i turvalisuse pärast.

Kuigi uue hooaja alguseni on jäänud mõned kuud ei ole paljud meeskonnad uut tehnoloogilist vidinat veel ringrajal proovinud.

Ning need meeskonnad, kes on võtnud riskiks KERS-i testida on kannatanud mitmete tagasilöökide all. Võib-olla kõige meeldejäävam oli BMW Sauberi mehhaaniku juhtum, kus insener sai KERS-i kasutanud vormelit puutudes elektrilöögi. Vettel ütleb siiski, et kahtleb süsteemi edusammudes turvalisuse valdkonnas.

„Järgmisel aastal on minu üks peamisi muresid süsteemi turvalisus. Kas see on piisavalt ohutu, et seda võistlustel kasutada?“ ütles ta.

„Meeskonna jaoks on tähtis, et KERS oleks kiire ning selle peale saaks alati kindel olla, iga kell.“

„Kuid ma arvan, et hetkel alahindavad paljud ühte asjaolu - kas süsteem on piisavalt ohutu? Uue hooaja alguseni on veidi üle kolme kuu aega ning äsja algas talvepuhkus.“

„Mina arvan, et hetkel pole keegi suurt rõhku ohutusele pööranud. Nagu ma ütlesin, see peab olema kiire ning see peab olema 100 protsenti töökorras, kuid igal juhul ka ohutu pilootidele ja kõigile neile, kes auto läheduses töötavad.“

„Mina muretsen eelkõige ohutuse pärast. Loodan siiralt, et meeskonnad hakkavad ohutusele tähelepanu pöörama ning FIA kontrolliks, et kõik oleks reeglitega kooskõlas.“

Red Bull Racing testib KERS-i eeldatavalt veebruaris, mil nende 2009. aasta hooaja auto teeb rajadebüüdi. See tähendab seda, et pärast vormeli esmaesitlust on neil aega kuus nädalat, et uus süsteem enne Austraalia etappi töökorda seada ning tehnoloogilist lahendust avaetapil kastada.

f1.sponest.com
Rallime Mönuga !
rally
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1427
Liitunud: 24 Nov 2008, 16:27
Has thanked: 1

Postitus Postitas rally »

Toyota lükkas tagasi kuulujutud nagu asendataks suurt palka teeniv Jarno Trulli enne 2009. aasta hooaja algust mõne noorpiloodiga, kellele ei peaks praeguses raskes majandusolukorras palju kulutama.

Jaapani autotootja meeskond, kelle koduks on Saksamaa suurlinn Köln, kinnitas oma piloodid järgmiseks hooajaks juba enne 2008. aasta hooaja lõppu. Tiimiga jätkab sama pilootidepaar - Timo Glock ja 34-aastane Trulli. Glock liitus meeskonnaga eelmisel hooajal, kuid Trulli istumise all on Toyota vormel olnud juba 2004. aastast, mil ta lahkus Renault meeskonnast.

Kuid viimastel päevadel levisid telgitagustes kuulujutud, et järgmisel hooajal võib põhipiloodiks tõusta praegune meeskonna testipiloot Kamui Kobayashi. Trulli fännide õnneks jätkab itallasest vanameister Glocki kõrval ning Kobayashi sõidab ka algaval hooajal GP2 sarjas.

Toyota sponsoreerib ka teist jaapanlasest pilooti, Kazuki Nakajimat, kes hetkel on põhipiloodiks Williamsi meeskonnas, kelle vormelite jõuallikateks on Toyota mootorid.

Toyota meeskonna preident John Howett lükkas kõik kõlakad ümber, öeldes The Times´le: „Meid seob Trulliga kehtiv leping.“

f1.sponest.com
Rallime Mönuga !
mrali
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 5214
Liitunud: 21 Aug 2003, 11:41
Asukoht: Tallinn, Lääne-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas mrali »

Nuh, eks see Kobayashi ole ka sato-nakajima sarnane vend ehk talendist olulisem oli RAHVUS.
treik
III järgu kommentaator
III järgu kommentaator
Postitusi: 287
Liitunud: 23 Okt 2007, 08:52
Asukoht: Tallinn

Postitus Postitas treik »

rally kirjutas:Praegu A1GP sarjas sõitev Adam Carroll loodab kunagi vormel-1 piloodiks saada. Lõppenud hooajal osales Carroll GP2 sarjas FMS International meeskonnas Türgi ja Monaco võistlustel, pärast seda lahkus ta meeskonnast omal soovil ning tema asendajaks sai Marko Asmer. Hetkel Iirimaa meeskonna eest A1GP-s sõitev 26-aastane iirlane on näidanud head minekut, kuigi ta mõistab, et pääsemine F1-te on väga raske jääb see siiski tema ülimaks eesmärgiks.

„Vormel ühte on alati raske saada. See on nagu väikene maailm, eriti siis, kui pilootidega sõlmitakse pikaajalised lepingud. Võimalusi on vähe, peamiselt seetõttu, et on olemas näiteks Renault ja Red Bulli noorpilootide programmid, kus noored võidusõitjad saavad juba varakult oma eesmärgi suunas liikuda,“ ütles Carroll.

„Ma arvan, et tuleb lihtalt arukas olla. Hetkel naudin täiega A1 sarjas sõitmist ning pühendun, et võita meistritiitel. Sellest saab ainult head tulla. Loodetavasti saab see mulle hüppelauaks ning pääsen oma unistusele sammukese lähemale. See on siiski peamine eesmärk. Loodan tagantuksest sissepääseda. Ma pole veel alla andnud!“

f1.sponest.com
Palun seletage mulle lollile kuidas see uudis puudutab hooaega 2009a. või üldse F1-te ?
RudiTurbo
F1 ekspert
Postitusi: 1352
Liitunud: 09 Mai 2003, 23:42
Asukoht: Paldiski

Postitus Postitas RudiTurbo »

Kustutasin rally viimased postitused ära, sest tõesti polnud need kumbki 2009 hooaja kohta ning millegipärast on sellel härral ilge tahtmine oma postituste arvu tõsta.
<Gener_AL> what was the name of that rally driver early nineties juhan kankernaun ... he was an awsome driver ...
www.liveforspeed.net
mrali
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 5214
Liitunud: 21 Aug 2003, 11:41
Asukoht: Tallinn, Lääne-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas mrali »

Viimaste kuulduste kohaselt ostab Honda riismed Mehhiko miljardär Carlos Slim, sõitjaiks plaanitakse Buttonit ja Sennat.
MrTodt
IV järgu kommentaator
IV järgu kommentaator
Postitusi: 77
Liitunud: 26 Dets 2008, 14:16
Asukoht: Eesti

Postitus Postitas MrTodt »

Jah, näib, et see on ka nüüd kinnitatud. Link

Uueks omanikuks siis Carlos Slim, maailma teine kõige rikkam inimene.
Sõitjatepaariks kinnitati igati oodatult Button-Senna. Kindlasti saab olema huvitav taas näha Senna nime F1 karussellis.
Pilt:')
hull
I järgu kommentaator
I järgu kommentaator
Postitusi: 717
Liitunud: 06 Aug 2005, 12:42
Asukoht: tallinn
Has thanked: 2
Kontakt:

Postitus Postitas hull »

Mehhiko miljardär ei kavatse Honda meeskonda osta


Mehhiko miljardär Carlos Slim eitas kuuldusi nagu kavatseks ta osta vormel-ühe sarjast majandusraskuste tõttu loobunud Honda meeskonda.
"Mingit diili ei tule. Nad pole isegi läbirääkimisi kokku leppinud," teatas anonüümseks jääda soovinud allikas agentuurile AFP.
Itaalia ajaleht La Stampa oli laupäeval avaldanud loo, et maailma rikkuselt teine mees Carlos Slim tuleb Hondat päästma. La Stampa isegi teadis, kes järgmisel hooajal Honda eest sõidavad - meeskonda jääb Jenson Button ning lisandub Bruno Senna. Kuid päev hiljem lükati see info ümber.

ÕHTULEHT.EE
SLy
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1376
Liitunud: 14 Mär 2005, 14:39

Postitus Postitas SLy »

Alonsol salajane leping Ferrariga?

Espanjalaisella Fernando Alonsolla on salainen neljän vuoden sopimus Ferrarin F1-tallin kanssa kaudesta 2011 alkaen. Asiasta kertoo italialaislehti La Gazzetta dello Sport.

Kaksinkertainen formula ykkösten maailmanmestari Alonso ajaa tällä hetkellä Renault-tallissa. Hän voitti viime kaudella kaksi F1-osakilpailua.

Kimi Räikkösen ja hänen tallikaverinsa Felipe Massan Ferrari-sopimukset kattavat vielä seuraavat kaksi kautta eli ne ovat voimaassa kauden 2010 loppuun asti. Alonson sopimus Renault'n kanssa jatkuu niin ikään kauden 2010 loppuun asti.

Gazzettan tietojen mukaan Alonson ja Ferrarin sopimuksessa on useita molemminpuolisia purkuehtoja, joiden avulla sopimusta voidaan tarkistaa kahden seuraavan kauden aikana. Purkuehdot saattavat vielä estää Alonson siirtymisen Ferrarille 2011.

Ferrarin tiedottaja ei kommentoinut väitettä Alonson salaisesta sopimuksesta.

Ferrari saa uuden merkittävän tukijan espanjalaisesta pankkijätistä Santanderista vuodesta 2010 lähtien. Santander toimii vielä ensi kauden McLarenin tukijana.

MTV3
rally
Diagnoos: rallisõltlane
Diagnoos: rallisõltlane
Postitusi: 1427
Liitunud: 24 Nov 2008, 16:27
Has thanked: 1

Postitus Postitas rally »

http://sport.err.ee/index.php?0585379
See eestikeelsena ja üleüldse pole see hooaeg 2009 seotud.
Rallime Mönuga !
jens
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 2077
Liitunud: 02 Aug 2005, 21:50
Asukoht: Tallinn

Postitus Postitas jens »

Lampe ja üksteisele vastukäivaid artikleid on liiga palju. Ning hetkel pole see tegelikult üldse primaarne, mis võib toimuda aastal 2011. Pole ju teada, mis isegi 2009 tuleb...
valmacher
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 4404
Liitunud: 04 Okt 2005, 16:31

Postitus Postitas valmacher »

Autoesitlused:
Ferrari F2009 - 12.jaanuar
Toyota TF109 - 15.jaanuar
McLaren MP4/24 - 16.jaanuar
Renault R29 - 19.jaanuar
Williams FW31 - 19.jaanuar
BMW F1.09 - 20.jaanuar
Red Bull RB5 - 9.veebruar

täieneb...
Viimati muutis valmacher, 06 Jaan 2009, 21:57, muudetud 1 kord kokku.
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" [E.Hemingway]
valmacher
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 4404
Liitunud: 04 Okt 2005, 16:31

Postitus Postitas valmacher »

autosport.com andmetel võtab Ferrari taaskasutusele oma elektroonilise "pulgakommi mehe". Foori elektroonikat on muudetud, enam ei tohiks tuled süttida kui autol on veel tankimisseade küljes.
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" [E.Hemingway]
MrTodt
IV järgu kommentaator
IV järgu kommentaator
Postitusi: 77
Liitunud: 26 Dets 2008, 14:16
Asukoht: Eesti

Postitus Postitas MrTodt »

Buemi on nüüd ka ametlikult STR'i põhisõitjaks kinnitatud.
Pilt:')
valmacher
Rallifoorum 24/7
Rallifoorum 24/7
Postitusi: 4404
Liitunud: 04 Okt 2005, 16:31

Postitus Postitas valmacher »

Honda oma vormelitiimile ostjat 12 võimaliku huvilise vahel, ütles tiimipealik Nick Fry neljapäeval.

"Praegune olukord on väga positiivne," sõnas britt Birminghamis toimuval rahvusvahelise autospordinäitusel. "Meil oli, nagu võite arvata, alguses väga suur huvi - tõenäoliselt üle 30 erineva grupi tuli meie jutule."

"Me oleme kahandanud nüüd seda umbes tosinani ja hetkel peame läbirääkimisi Hondaga, et milline lahendus on parim," lisas Fry, kuid keeldus nimetamast võimalike kosilaste nimesid.

Kuigi Hondal oli eelmisel hooajal üks vormel-1 sarja suurimaid eelarve, ebaõnnestuti võistlusrajal ja detsembris teatas Jaapani autotootja, et majanduslikel põhjustel loobutakse tuleval hooajal osalemisest.

REUTERS
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" [E.Hemingway]
Vasta