Allikas: http://www.dhnet.be/sports/moteurs/arti ... echir.html
Vaba tõlge minu poolt:
Duval: „See pani mind mõtlema...“
Jaapanist naasnud Fordi piloot kahtleb, kas ta osaleb enam Walesi rallil
Kohtusime Francois Duvaliga Belgias Huy linnas kaheksa päeva pärast rasket õnnetust Jaapanis, kus ta kaardilugeja sai raskelt vigastada. Mees on muutunud nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Enda sõnul kaotas ta kahe päevaga kaks kilo.
„Ma elasin üle oma elu kõige raskema õnnetuse. Ma mõistan, et see oli tõsine ja Patricku elu oli ohus. Kui ma saabusin haiglasse, siis teatas mulle haiglaõde pranstuse keeles, et ma võin oodata kõige halvemaid uudiseid. Ma peaaegu minestasin ja keegi oleks võinud vett mulle näkku visata, et ma teadvusele tuleksin. Patrick on mu sõber, me saame suurepäraselt läbi autos ja ka väljaspool masinat.“
Duval jälgis suure kergendusega kuidas ta sõber ärkas koomast eelmisel neljapäeval. „Kui ta oleks surnud, oleksin ma visanud kiivri igaveseks varna. Ma poleks enam kodunt lahkuda suutnud. Ma oleksin kõik võistluskombinesoonid minema visanud ja oma rajalegendid põletanud.“
Patrick lõpetab oma kaardilugeja karjääri
Õnneks läheb Patrickul järjest paremini. Tal on kokku kuus luumurdu ja 45-aastane prantslane viiakse koju Lyon’i haiglasse järgmisel teisipäeval. Duval jätkas: „Tal kulub paranemisele vähemalt kolm kuud, kuid ta teatas mulle, et lõpetab oma karjääri. Patrick kavatseb pühendada ennast ralli muutmisel ohutumaks, sest selline õnnetuse tagajärg ei ole normaalne. Samas julgustas ta mind jätkama, et ma läheksin Walesi sõitma.“
Duval ise siiski kahtleb, kas ta soovib enam ralliauto rooli taha istuda.
„Mul on olnud aega mõtelda selle peale. Kas see kõik on ikka väärt seda riski oma eluga ja uue kaardilugeja eluga? Mul pole raha isegi korraliku kindlustuse jaoks. Ford kutsub mind võistlema, kui nad seda vajavad, aga ma ei näinud kedagi sellest meeskonnast haiglas nädala jooksul. Ma ei taha jätkata erasõitjana, ilma, et ma saaksin selle eest palka. Kui Skoda pakub mulle IRC-sarjas palgalist kohta, siis sellega nõustun, kuid ma kahtlen, kas lähen enam Walesi sõitma kolme nädala pärast. Mul on valud kaelas ja mu vaimne tervis pole veel päris korras ning ma pean leidma uue kaardilugeja. Järgmisel laupäeval lähen Lommel’i haiglasse ülevaatusele ja siis otsustan puhanud peaga.“
Francois Duval võib lõpetada oma karjääri
Moderaatorid: KAIKUL, Jaanus, Strike, jagr, Erki
-
- Hooaja Rallivõlur
- Reactions: 0
Väga aus ja südamest antud intervjuu. Kahju kui Duvali karjäär peaks niimoodi lõppema, sest minu arvates pole tema talent ja potentsiaal siiani veel realiseerimist leidnud. Aga ilmselt ei kujuta keegi ette, mida selline pauk inimese psüühikale tähendab, eriti kui sa ikkagi vastutad ka teise inimese elu eestm, ja seega oleks lõpetamine suht loogiline. Ilmselt kibestumine fordi käitumise osas mängib siin ka rolli.
Kas sellist WRC'd me tahtsimegi?
Kardan, et eks siin omajagu rolli mängib ka jaapani kaugus euroopast aga loomulikult ei ole see vabandus. Ilmselgelt tekitab see kibestust, kui Sulle jõuab kohale, et Sind oligi vaja vaid Mikko aitamiseks ja kogu tiim tänutäheks Sulle krae vahele laseb.
Arvan samuti, et tema talent ning potentsiaal pole siiani realiseerimist leidnud aga seda on ka raske saavutada kui teed hooajal kaasa vaid mõned MM etapid ja seda ka teinekord veel erineva tehnikaga.
Aga sellises seisus see MM sari paraku on.
Kuskilt viskas juba läbi, et Mikkelsenil oleks kohe 3mln euri tehnika eest välja käia...
Arvan samuti, et tema talent ning potentsiaal pole siiani realiseerimist leidnud aga seda on ka raske saavutada kui teed hooajal kaasa vaid mõned MM etapid ja seda ka teinekord veel erineva tehnikaga.
Aga sellises seisus see MM sari paraku on.
Kuskilt viskas juba läbi, et Mikkelsenil oleks kohe 3mln euri tehnika eest välja käia...
"Maailmas on ainult kolm spordiala: härjavõitlus, alpinism ja mootorisport, ülejäänud on vaid mängud!" [E.Hemingway]