WRC ja selle kasutamine

Maailma rallitippude käekäigust

Moderaatorid: KAIKUL, Jaanus, Strike, jagr, Erki

Vasta
Erki
Kiddo soon 5000!
Reactions: 0

WRC ja selle kasutamine

Postitus Postitas Erki »

Niih, mõtlesin et ei hakka teisi teemasid oma vingumisega reostama, niiet teen uue teema.

Viimasel ajal olen siin palju lugenud et kui kaovad WRC autod siis kaob ka autoralli maailmameistrivõistluste sari. Selle peale ma küsiks, kuidas öeldi WRC kohta enne aastat 1997, kui WRC-autod tulid?

Inglise keeles tähendab lühend "WRC" kahte asja. World Rally Championship ehk tõlgituna Autoralli Maailmameistrivõistlused. Ning World Rally Car ehk "Maailma Ralliauto". Eesti keelde suht halb tõlkida aga inglise keelse lühendina kõlav sõnakõlks.

Siit ongi mulle jäänud mulje et paljude meelest tähendabki WRC-autode sõidutamine seda WRC sarja. Ehk siis auto tekitab sarja. Kas see ei peaks olema mitte vastupidi?
gaas on endiselt laiffi
Kolin
Moderaator
Moderaator
Reactions: 14
Kontakt:

Postitus Postitas Kolin »

Seda võib ka teistpidi võtta. Näiteks on ju auto markidel taga lühend WRC nt: Ford Focus WRC. Seega on sari loonud autod mitte vastupidi.
Man and machine against mother nature!!!
"I kneel only to god, But I don't see him here"John Abruzzi
Erki
Kiddo soon 5000!

Postitus Postitas Erki »

Seda ma tahtsingi öelda. ;)
gaas on endiselt laiffi
Jaanus
Moderaator
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus »

WRC ehk World Rally Championship ehk autoralli maailmameistrivõistlused on sari, mis koosneb erinevatest rallidest üle maailma ja mida juhib FIA. Sarja võitja kuulutatakse hooaja lõpus maailmameistriks.

WRC ehk World Rally Car on moodus A-rühma autode homologeerimiseks, mis tutvustati 1997. aastal. Kui varem pidid A-rühma autod baseeruma suuresti tänavasõidu versioonidel, siis alates 1997. aastast lubas FIA ehitada WRC auto ka nendel autotootjatel, kes ei tahtnud kõrgtehnoloogilist ja võimast tänavasõiduautot ehitada. See andis võimaluse uutel tootjatel sarjaga liituda, nagu Seat, Hyundai, Peugeot, Citroen ja Skoda.

http://www.juwra.com/glossarywxyz.html

Enne 1997. aastat ei kasutatud terminit WRC auto, selle asemel öeldi lihtsalt A-rühma auto. Lisaks olid veel N-rühma ja F2 klassi autod. Küll on aga juba alates 1973. aastast kasutusel termin WRC sari, ehk autoralli MM-sari.
Kolin
Moderaator
Moderaator
Reactions: 14
Kontakt:

Postitus Postitas Kolin »

Xaus andis Erkile küll väga ammendava ja selge vastuse. Sain ise ka vähe targemaks.
Man and machine against mother nature!!!
"I kneel only to god, But I don't see him here"John Abruzzi
Erki
Kiddo soon 5000!

Postitus Postitas Erki »

Ma olen endast nii heal arvamusel et mulle midagi õpetada pole vaja. :D :D :lol:

Tahtsin mõningatele inimestele tähelepanu pöörata et WRC autode asendamine S2000 või misiganes muu klassiga ei tähenda WRC võistlussarja lõppu.
gaas on endiselt laiffi
Strike
Moderaator
Moderaator
Reactions: 3

Postitus Postitas Strike »

Sarja nimi muutub, ega muud ei muutugi.
Proud supporter of Angry Duck

Aitäh sulle Michael nende unustamatute hetkede eest
Michael Park R.I.P
Rasmus
I järgu kommentaator
I järgu kommentaator

Postitus Postitas Rasmus »

Miks see sarjanimi siis muutuma peaks? Maailmameistrivõistlused on nad ju ikka edasi, sõidetagu või kahetaktiliste trabantidega.
Strike
Moderaator
Moderaator
Reactions: 3

Postitus Postitas Strike »

Rasmus kirjutas:Miks see sarjanimi siis muutuma peaks? Maailmameistrivõistlused on nad ju ikka edasi, sõidetagu või kahetaktiliste trabantidega.
Selles olen igati nõus, et MM sari jääb. Kuid hetkel nagu näeme ka ralli kokkuvõtetest siis algab kirjadega WRC. See nimi muutub, MM ei kao kuhugi. Ainus kurb asi on see, et kui jääb 3-4 tootjat kas siis on just need 7-8 meest maailma parimad. Vanasti oli tehasesõitjaid u. paarikümne ringis.
Proud supporter of Angry Duck

Aitäh sulle Michael nende unustamatute hetkede eest
Michael Park R.I.P
Erki
Kiddo soon 5000!

Postitus Postitas Erki »

Mis ajast neid teleülevaateid tegema hakati? Ja kas nimi üldse loeb?
gaas on endiselt laiffi
Vasta