Kui tema käest küsiti, kas ta sooviks Williamsis sellist kaasarääkimist tehnilistes küsimustes nagu seda on Michael Schumacheril Ferraris, vastas 28-aastane kolumbialane järgmist: Kui ma ei teeks korralikult oma mehaanikutega koostööd, siis ma ei oleks parem kui mu meeskonnakaaslane Ralf. Vaadake fakte. Mina olen pool sekundit kiirem kui Ralf, Michael on ainult ühe kümnendiku Rubensist kiirem.
Paljude ekspertide arvamust, et Ferrari on ainult Michaeli tõttu nii kiire, tulevane McLareni piloot ei jaga: Michaelil on suurepärane auto ja suurepärased rehvid. See teeb tema jaoks asja lihtsaks. Ta on hea, kuid mitte mingi kangelane, nagu meedia üritab temast muljet jätta. Ferrarit ei ole võimalik võita, Michaelit aga küll. Vaadake ainult, kui lähedal Rubens temale on.
Montoya arvates ei ole Michael Schumacher ka andekas piloot suurepärase tehnilise taibuga: Ma olen juba tihti boksides kuulnud, et Michael pidi kopeerima Rubensi seadistuse. Ma ütlen, et Rubens teeb paremat tööd kui Michael.
Ka oma meeskonnakaaslast Ralf Schumacherit Montoya ei karda, kuigi esimene ähvardas teda Malaisias veel rajalt välja rammida: Ja kuidas ma kardan ... . Mulle meeldivad sellised ähvardused, me kütame üksteist nii üles. Võidusõit ei ole nõrgukestele ja kui Ralf tahab mul möödumised raskeks teha, siis seda huvitavam mulle. Kuid ärge uskuge, et see mind eemale hirmutab.
No ma olen küll kuulnud et Schumi hea masina seadistaja....
See selleks aga mul on hea meel et on vähemalt üks sõitja kes julgeb ka midagi välja öelda