Kas tead vastust?
-
- III järgu kommentaator
- Reactions: 0
Re: Kas tead vastust?
Umm -i vastus on õige.
Jah, roolis on 21 kordne NSVL meister mootorrataste ringrajasõidus. Sõitis Vallo Soots`i autoga.
Vastavalt korrale peaks umm uue küsimuse panema.
Jah, roolis on 21 kordne NSVL meister mootorrataste ringrajasõidus. Sõitis Vallo Soots`i autoga.
Vastavalt korrale peaks umm uue küsimuse panema.
-
- Diagnoos: rallisõltlane
eelmise küsimuse kohta veel lisan et eelsõidu võitis Soots, finaali aga Rüütel(1,16,02), Ohu(1.16,06) ja nimetatud Teesalu kolmas (1.17,77) nii et Ohu sai sellise Juha Mieto kaotuse 0,04 sek
-
- I järgu kommentaator
Palliku mäkketõusu sõite käisin ka ise vaatmas, pildil oli äratuntav Purde teelt keeramine Lasnamäe misiganesselletänava nimi on. Tänapäeval Purde teed vist ei eksisteeri enam sellisel kujul?
ok, uus küsimus - autokrossil on Eestis väga pikk ajalugu.
Millal ja kus sõideti Eestis esimene ametlik rallikrossi võistlus?
ok, uus küsimus - autokrossil on Eestis väga pikk ajalugu.
Millal ja kus sõideti Eestis esimene ametlik rallikrossi võistlus?
Minu mõte liikus Aluvere raja suunas, mis valmis 1980. aastal toimunud Automi 4. Suurralli ajaks.
Seega pakun 1981 ja Aluvere.
Seega pakun 1981 ja Aluvere.
No ma ei tea, võib-olla mõeldi lihtsalt huvitav nimi võistlusele:
https://osta-ee.postimees.ee/vimpel-laa ... 86449.html
https://osta-ee.postimees.ee/vimpel-laa ... 86449.html
-
- I järgu kommentaator
Ei pidanud seda silmas. Info, mis pärineb aastatetagusest Aare Arula koostatud auto- ja motospordi teatmik annab esimese rallikrossi kuupäevaks 25.11.1979. Kohana Vasalemma, ma hiljem uurin huvipärast, kas asukoht peaguse asukohaga sama. Klasse oli toona kolm, lisan hiljem ka võitjad. 1981 alumist lõiku veel ei olnud ja sõideti tagant metsa vahelt, kus hetkel asfaldilõik.
Kuna siit tuli põnevat infot, siis küsi uus!
Lisan siia kogu teksti.
Minu ise olin eksinud aastaga - õige on 1978, mitte 79. Samas see Lihula sõit oli aasta varem, kui see toimus.
Tekst ise on siin:
25.novembril korraldati Vasalemma karjääris esimene rallikrossivõistlus Eestis. 1800 meetri pikkusel rajal sõideti kolm ja pool ringi ning võisteldi kolmes masinaklassis. Sõiduautode I grupis (kuni 1600cm3) sai esikoha Jüri Aaliste, II grupis (üle 1600cm3) Jaak Sooden. Veoautodel GAZ 51A ja GAZ52/04 kuulus võit Tõnu Kaljuveerile.
See info pärineb Aare Arula raamatust, ta ise oli selle teksti võtnud toonasest Spordilehest.
Kuna siit tuli põnevat infot, siis küsi uus!
Lisan siia kogu teksti.
Minu ise olin eksinud aastaga - õige on 1978, mitte 79. Samas see Lihula sõit oli aasta varem, kui see toimus.
Tekst ise on siin:
25.novembril korraldati Vasalemma karjääris esimene rallikrossivõistlus Eestis. 1800 meetri pikkusel rajal sõideti kolm ja pool ringi ning võisteldi kolmes masinaklassis. Sõiduautode I grupis (kuni 1600cm3) sai esikoha Jüri Aaliste, II grupis (üle 1600cm3) Jaak Sooden. Veoautodel GAZ 51A ja GAZ52/04 kuulus võit Tõnu Kaljuveerile.
See info pärineb Aare Arula raamatust, ta ise oli selle teksti võtnud toonasest Spordilehest.
-
- Reactions: 2
panen ka ühe küsimuse-millises riigis veel peale eesti on rallikate numbrimärk SP ja siis numbrid?
TÄNAK MAAILMAMEISTRIKS
-
numbritest veel siis:eesti SP0001 on kuskil muuseumis, kes sõitis aga SP0002-ga?
-
- II järgu kommentaator
-
- III järgu kommentaator
nimeta vähemalt 5 wrc tiimipealikku , kes on ise sõitjana/kaardilugejana mm etapil poodiumile jõudnud.