Jaapani ralli II päev
Moderaatorid: KAIKUL, Jaanus, Strike, jagr, Erki
Jaapanis vist jah tehnoloogia arengu probleemid, et otseülekandeid ei ole ja ei tuleaix kirjutas:Kas publikukatsetest otseülekannet pole seekord?

Küll aga lubab wrc.com Iirimaalt otsepilti näidata.
Kahju kohe Jaapanlastest - Ollu leidis ka poest vaid sellise fotoka, millega ainult seisvaid objekte jäädvustada

Pealtvaatajad Jaapani rallil?
Lihtsalt selline tähelepanek, et Jaapan on vist MM-sarja kõige publikuvaesem võistlus. Vaielge, kellel on numbrid ette anda!
Varasemate aastate incaridest paistab raja servas paar kollast vesti (turvad?) ja mõned sinistes, punastes ja ka kollastes jopedes tüübid (Subaru, Mitsu ja Suzuki VIPid?). Ja siis võibolla veel mõned inimesed, kes koju ei pääse. Tegelikult, ülesõitudel on rahvast küll, aga katsetele nad millegipärast ei roni. Ma ei leidnud kahjuks selleaastast pileti hinda, aga mõni aasta tagasi oli hinnaklass umbes selline, et Walesi rallipassi hinna eest sai vaadata ühte korduvkatset ja rallipassi kui sellist neil polnudki siis. Tegelikult, kui katsete kaarte vaadata, siis sinna nagu väga ei pääsegi vist.
Nad on teinud ka mingi loenduse publiku kohta http://www.rallyjapan.jp/e/2007flash/spectators1027.pdf
Aga need summad tunduvad mulle statistikuna suht küsitavad. Nende arvude järgi tuleb eeldada, et inimesed olid kogu päeva samas kohas. Tõenäoline on siiski, et paljud käisid päeva jooksul nii servises, metsas kui ka publikukatsel. Võrdluseks sellised numbrid, et Soome rallil käis tänavu 300000 inimest, mõni aasta tagasi oli eestlasi Soome rallil ca 10000 pealtvaatamas.
Varasemate aastate incaridest paistab raja servas paar kollast vesti (turvad?) ja mõned sinistes, punastes ja ka kollastes jopedes tüübid (Subaru, Mitsu ja Suzuki VIPid?). Ja siis võibolla veel mõned inimesed, kes koju ei pääse. Tegelikult, ülesõitudel on rahvast küll, aga katsetele nad millegipärast ei roni. Ma ei leidnud kahjuks selleaastast pileti hinda, aga mõni aasta tagasi oli hinnaklass umbes selline, et Walesi rallipassi hinna eest sai vaadata ühte korduvkatset ja rallipassi kui sellist neil polnudki siis. Tegelikult, kui katsete kaarte vaadata, siis sinna nagu väga ei pääsegi vist.
Nad on teinud ka mingi loenduse publiku kohta http://www.rallyjapan.jp/e/2007flash/spectators1027.pdf
Aga need summad tunduvad mulle statistikuna suht küsitavad. Nende arvude järgi tuleb eeldada, et inimesed olid kogu päeva samas kohas. Tõenäoline on siiski, et paljud käisid päeva jooksul nii servises, metsas kui ka publikukatsel. Võrdluseks sellised numbrid, et Soome rallil käis tänavu 300000 inimest, mõni aasta tagasi oli eestlasi Soome rallil ca 10000 pealtvaatamas.
Nojah, nii ongi, et pole populaarne. Mõtlesin ajaviiteks otsida, et kui palju on olnud Soomlaste Killeril ühekorraga publikut. Soome ja Jaapan pole rallitraditsioonide poolest küll samas mõõtkavas, aga sinnamaani ma oma uurimisega nagunii ei jõudnud, sest vahepeal köitis mu meeli järgmine number:
Huvitav!
http://www.tangoteam.com/?q=node/11SS1 Killeri 1
Millions of estonians were gathered to Killeri stage to cheer for Markko Märtin. It was raining very heavily but it's part of Rally of Finland too.
Race had begun and show has been started with real race again.
Huvitav!
Ega neil seal vist ei olegi end kuhugi eriti mahutada. Teed on nii kitsad ja tee kõrval on ka kohe võsa. Kui selle katsete publikuvaeguse tõttu just rallit ära jätma ei hakata, pole mul sellest küll eriti sooja ega külma. Vähemalt ei ole rahvast ohtlikes kohtades nii palju.
Ja kõigest hoolimata suutis keegi Petterile ju kivi teele panna...
gaas on endiselt laiffi
-
- Rallifoorum 24/7
- Reactions: 0
- Kontakt:
Ma ei usu et keegi Petterile selle kivi ette pani. Samasugune juhus oli selle aasta soome rallil Leustu katse peal, kus eelnev auto tõmbas korraliku kivi maa seest välja ja täpselt keset teed. Üks raja ääres olev soomlane läks ja tõstis kivi eest ära (kuna järgmine pidi olema Hirvonen) ja mehest sai peaaegu Rahvuskangelane. Küsisime et kui oleks olnud järgmine loeb kas siis ka oleksid kivi ära tõstnud, siis naljaga pooleks ütles et loomulikult mitte.Erki kirjutas:Ega neil seal vist ei olegi end kuhugi eriti mahutada. Teed on nii kitsad ja tee kõrval on ka kohe võsa. Kui selle katsete publikuvaeguse tõttu just rallit ära jätma ei hakata, pole mul sellest küll eriti sooja ega külma. Vähemalt ei ole rahvast ohtlikes kohtades nii palju.
Aga kivi oli tõesti suur ja ma olen kindel et hirvonen oleks selle pärast ikka korraliku crashi pannud, kuna kurv oli selline viienda käigu kurv.
Pika jutu mõte oli see, et nüüd nägin oma silmaga milliseid kivikamakaid on suuteline wrc auto maa seest välja kaevama.